Rihanna'nın iç çamaşırı tanıtımında kullandığı erkek mankenler takdir topladı

Şarkıcının iç giyim şovu Savage X Fenty Vol 2 cuma günü yayımlandı

Rihanna, Savage X Fenty'nin son iç giyim koleksiyonunu defilede ve internet sitesinde sergilerken, farklı tiplere sahip erkek modelleri kullandığı için hayranlarından övgü topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü şarkıcının iç giyim şovu Savage X Fenty Vol 2'nin Amazon Prime Video'da yayımlanmasının ardından, erkekler için kapsül koleksiyonu internete kondu.

Moda kampanyalarının ya da şovlarının yanı sıra güzellik ve cilt bakımı markaları söz konusu olduğunda önceden beri kapsayıcılığıyla tanınan Rihanna'nın hayranları, 32 yaşındaki şarkıcının bir dizi yeni boxer'ı büyük beden erkek modellerle sergilediğini fark etmekten özellikle memnun oldu.

Twitter'da Savagex'in internet sitesindeki bir büyük beden erkek mankeni gösteren ve "TAMAM RIHANNA" ifadesinin kullanıldığı paylaşım, 315 binden fazla beğeni aldı. 

Ardından başka bir kullanıcının paylaşımı alıntılayıp bu sunumun neden böylesine önemli olduğunu belirttiği bir tweet, o zamandan beri 383 bin kereden fazla beğenildi.

Şöyle yazıldı:

Vücutlara yönelik kapsayıcı bir yaklaşımın erkekler için sergilendiğini ilk kez gördüm.

İç giyim tasarımcısının erkek modellerde çeşitlilik gösterme kararı, diğer insanlarda da yankı uyandırarak pek çok kişinin şarkıcıyı temsil konusunda takdir etmesini sağladı.

Birisi şöyle tweet attı:

Rihanna'nın büyük beden erkeklerin temsilinin önünü mankenlik sektöründe açtığını görmek çok hoş.

Başka biriyse şöyle yazdı:

Yetişkinliğim boyunca asla vücudu benimkine benzeyen bir erkek model görmemiştim. Şöyle hissediyorum... neredeyse duygusal? Sanki en sonunda gördüğüm, istediğim ve benim gibi insanlar için yapıldığını BİLDİĞİM bir şeyi satın alabileceğim.

Rihanna, kapsayıcı ve beden olumlayıcı yaklaşımıyla ilk kez alkış toplamıyor. Diamonds şarkısını seslendiren sanatçı, 2018'de New York Moda Haftası'nda çeşitli vücut tipindeki ve boyutlardaki bir dizi modelin yanı sıra iki hamile mankene yer verdiği Savage x Fenty iç çamaşırı şovuyla da benzer bir şekilde takdir kazanmıştı.

Girişimciye göre, kapsayıcılık kendi yaşamındaki kişileri düşünerek tasarım yaparken doğal bir şekilde ortaya çıkıyor.

Erkek, kadın ve  ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki modelleri içeren son moda şovu yaklaşırken bir röportaj veren Rihanna orada şunları söyledi:

Bir şeyi hayal ederken, tanıdığım ve bir parçası olmayı sevdiğim herkesi hayal ediyorum. Tanıdığım kişilerin üzerinde görebileceğim şeyler yapmak istiyorum ve hepsi farklı şekillere, boyutlara, ırklara ve dinlere sahip.
Hanemden mi, çocukluğumdan mı, etrafımda oluşturduğum aile çevremden mi geldikleri fark etmez. Yaptığım şeyin bir parçası olmalarını gerçekten önemsiyorum.
Kapsayıcılık her zaman benim ikinci doğam oldu. Bu konu, gerçekten tasavvur ettiğim bir şey değil.
Sonradan ortaya bu tür bir konuşma konusu çıkacağını düşünmemiştim. Düşünebileceğim tek şey, herkesi kapsamak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU