Arçelik, 8 milyon dolara satın aldığı Çin’deki üretim tesisini 16,5 milyon dolara sattı

Arçelik’in tamamına sahip olduğu Beko Electrical Appliances ile Çinli Jiangsu Konka Smart Home firması arasında yapılan anlaşma ile Changzhou kentindeki üretim tesisi 128 milyon lira bedel ile satıldı

Arçelik'in İstanbul Çerkezköy'deki fabrikası/Fotoğraf: AA

Arçelik Çin'in Changzhou kentindeki üretim tesisini 112,5 milyon yuan (16,5 milyon dolar), yani yaklaşık 128 milyon lira bedel ile satmak için sözleşme imzaladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) dün akşam yapılan açıklamada anlaşmanın Arçelik'in tamamına sahip olduğu Beko Electrical Appliances ile Jiangsu Konka Smart Home Appliances arasında yapıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre Arçelik satış sonrası konsolide bilançosunda 27 milyon lira maddi duran varlık satış zararı muhasebeleştirecek.

Arçelik, açıklamada Çin'in stratejik bir pazar olduğunu ifade ederek daha önce üretim, ihracat ve satış yapan Beko Electrical Appliances şirketinin bundan sonra satış ve pazarlama faaliyeti yürüteceğini belirtti. 

8 milyon dolara satın almıştı

Arçelik’in 2007 yılında yıllık 200 bin adet önden yüklemeli çamaşır makinesi üretim kapasiteli bir tesise sahip olan Changzhou Casa-Shinco Electrical Appliances Co. Ltd. şirketi hisselerinin yüzde 100’ünü 60 milyon Çin yuanı (8 milyon dolar) karşılığı bedelle satın almıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters, Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU