Nesli tükenmekte olan panda ve pangolinlerin doğurması yetkilileri sevindirdi

Soyu tükenmekte olan hayvanların olduğu Taipei Hayvanat Bahçesinde, bebek sayısı son aylarda artmaya başladı

Tayvan’ın en büyük hayvanat bahçesi, doğan bebek sayısının son aylarda artmasını kutluyor. Pandemiden dolayı azalan ziyaretçi sayısı, Taipei Hayvanat Bahçesi yetkililerini üzse de özellikle panda ve pangolin yavrularının doğumu sevinçle karşılandı.

AFP’ye konuşan hayvanat bahçesi sözcüsü Eric Tsao, “Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki hayvanat bahçeleri ve akvaryumlarla işbirliği yaptığımız projelerin başarılı doğumlarla sonuçlanmasından dolayı çok şanslıyız” dedi.

Tayvan, mevcut koronavirüs pandemisine karşı takdir gören başarılı bir savaş veriyor. Sözcü, buna rağmen ziyaretçi sayısının yüzde 20 ila 30 azaldığını ifade etti.

En büyük heyecanı yaratan yavru, sadece Tayvan’da değil Çin’de de ünlü olan Yuan Yuan isimli pandanınki oldu. Tayvan’a 2008’de gelen panda, iki ülke arasındaki gergin ilişkileri zaman zaman yumuşatmayı başarmıştı.

Yuan Yuan’ın ikinci bebeği olan Yuan Bao üç ay önce 186 gram doğdu ve şu anda 5 kiloluk sapasağlam bir panda haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat Bahçesi, sosyal medya hesaplarından Yuan Bao’nun fotoğraflarını düzenli olarak paylaşıyor. Onu görmek isteyen hayranlarıysa, yıl sonunu beklemek zorunda.

Çin pandalarını yurtdışına gönderirken, doğacak yavrularının en az birini geri alma şartını koşuyor. Ancak hayvanat bahçesi yetkililerine göre, Yuan Yuan hediye verildiği için bu kuraldan muaf tutuluyor.

Kurumun bir diğer ünlü üyesi de Oscar ödüllü Pi’nin Yaşamı (Life of Pi) filminde yer alan Mofen isimli bir Hint tapiri. Kısa süre önce doğum yapan Mofen’in eşi Prag Hayvanat Bahçesi’nden gelmişti.

Taipei Hayvanat Bahçesi, Çekya’yla imzalanan bir değişim anlaşması kapsamında iki pangolini de Prag’a göndermeye hazırlanıyor. Söz konusu pangolinlerden biri, Nisan’da hayvanat bahçesinde doğdu.

Tsao, aralarına yeni katılan bu üyelerle beraber halktaki hayvanları koruma bilincinin artacağını umuyor:

Geçmişte hedefleri egzotik hayvanları toplamak olan hayvanat bahçelerinin rolü, nesli tükenmekte olan hayvanları korumaya doğru evrildi. Ve bu bütün hayvanat bahçeleri için geçerli olmalı. Umarım bir gün hayvanların bu korunmaya ihtiyacı kalmaz ve hayvanlar doğal yaşam alanlarına dönebilirler.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU