George R. R. Martin, Game of Thrones'un en sevdiği bölümünü ve en sevmediği sahnesini açıkladı

Hayranlar son sezonu acımasızca eleştirse de Martin'in en sevmediği sahne dizinin ilk sezonunda bulunuyor

Martin kısa süre önce merakla beklenen kitabı Kış Rüzgarları'na dair kaydettiği ilerlemeyi paylaşmıştı (HBO)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, 8 sezon boyunca dünyanın pek çok farklı yerinde izleyicileri ekranlara kilitleyen dizinin senaryosunu kendisinin yazdığı en sevdiği bölümünü ve en sevmediği sahnesini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Martin, dizinin en sevdiği bölümünün ilk büyük savaş sahnelerinden birini içeren "Blackwater" (Karasu) olduğunu söyledi. İkinci sezonun 9. bölümü olan "Blackwater"da Stannis Baratheon, filosuyla King’s Landing’e saldırıyor ancak bu Tyrion ve son anda gelen Tywin Lannister tarafından başarılı biçimde püskürtülüyor. 

Winteriscoming.net'in haberine göre Martin şu ifadeleri kullandı:

Orman yangını patlak verdiğinde muhteşemdi. Dizinin en sevdiğim bölümlerinden biri. Kesinlikle yazdığım dört bölümden en çok bunu seviyorum.

 

 

Öte yandan, ünlü yazarın sevmediği dizi sahnesini tahmin etmek o kadar da kolay değil. Her ne kadar dizinin son sezonu hayranlardan ciddi tepki ve eleştiri toplasa da Martin’in sevmediği sahne dizinin ilk döneminde çekilen bölümlerinden birine uzanıyor. 

 

 

Entertainment Weekly'nin haberine göre Martin ilk sezonun 6. bölümündeki Robert Baratheon’un avlanma sahnesinden memnun olmadığını belirtiyor. 

Kitapta Robert ava çıkar, bir yaban domuzu tarafından boğulduğu haberini alırız, onu geri getirirler ve ölür. Bu yüzden bir av sahnesi yapmadım. Fakat bir kraliyet av partisinin nasıl olduğunu biliyorum. Büyük çadırlar, avcılar, köpekler olur. Boynuzlar üflenir. Bir kral böyle avlanır. Bir yaban domuzuna denk gelmeyi uman üç arkadaşının elinde mızrakla ormanda dolaşmazdı.

 

Independent Türkçe, Winteriscoming.net, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU