Evleri istila edip evcil hayvanları yiyorlar: Birleşik Krallık ve ABD'de sıçanlar "çılgına döndü"

Restoranların çevresinde yiyecek bulamadığı için “çılgına dönen” kemirgenler, kaplumbağaları kemirmek için evleri istila ediyor

Uzmanlara göre evcil kaplumbağalar, sıçan saldırılarıyla karşı karşıya (Unsplash)

Evcil kaplumbağalar, tecrit nedeniyle kapanan restoranların önünde yiyecek bulmak için mücadele eden sıçanlar tarafından canlı canlı yeniyor.

Daily Star’ın haberine göre giderek agresifleşen aç kemirgenler, kaplumbağaları avlamak için evleri istila ediyor.

Uzmanlar, Britanya restoranlarının çevresinde yiyecek arayan sıçanların saldırılarında büyük bir artış görüldüğünü söylüyor.

Uluslararası Kaplumbağa Derneği, The Times’a yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Fareler bu yıl büyük bir sorun haline geldi. Lütfen evcil hayvanınızı av olmaktan koruyun.

Birleşik Krallık’taki Bridgend kasabasında çalışan veteriner Riccardo Cardia, "Sıçanlar çok ısrarcı ve dişleri de çok güçlü. Kaplumbağalarsa orada öylece duruyor. Sıçanların onları avlamak için epey zamanı var. Onları canlı canlı yiyecekler" diye konuştu.

Kısa süre önce Freda adlı mahmuzlu bir Akdeniz kaplumbağasının, fareler tarafından kemirildikten sonra tedavi altına alındığı ve bacaklarının sarıldığı bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Freda, ağrı kesici ve cilt kremi uygulamalarından sonra iyileşmiş ve güvenli bir kabine yerleştirilmişti.

Galler’deki Glamorgan’da bulunan bir kaplumbağa barınağında gönüllü çalışan 60 yaşındaki Celia Claypole, bu yıl 12 fare saldırısı gördüğünü açıkladı. Claypole, "Fareler dışarıda ve kaplumbağalara saldırıyor. Onları çiğnemeye devam edecekler" dedi.

Kentlerde yaşayan kemirgenler konusunda uzmanlaşmış Bobby Corrigan ise kapanan restoranların çevresinde yaşayan farelerin birbirlerini yemeye başladığını söyledi.

Bu sıçanlar birbirleriyle kavga ediyor; artık yetişkinler yuvadaki gençleri öldürüyor ve onları yiyor.

Benzer şekilde ABD’nin New Orleans şehrinin Belediye Başkanı LaToya Cantrell de turistik bölgelerdeki restoranların kapanmasının "kemirgenleri çılgına çevirdiğini" belirtmişti.

Bu nedenle Kraliyet Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (RSPCA), bahçeye çıkan kaplumbağaların gözetim altında tutulmasını ve geceleri güvenli bir alana yerleştirilmesini öneriyor.

 

Independent Türkçe, Daily Star

DAHA FAZLA HABER OKU