Koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Onat'ın vefatı sonrası pek çok kişi sosyal medyada taziye mesajı paylaştı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat'ın cenazesi bugün Çankırı'nın ilçesi Eldivan'da toprağa verilecek

Prof. Dr. Hasan Onat / Fotoğraf: Twitter / @HasanOnat

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin sürdüğü Ankara Sanatoryum Hastanesi'nde dün gece yaşamını yitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası Onat'ın vefatına ilişkin AÜ İlahiyat Fakültesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Fakültemiz İslam Mezhepleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Onat'ın, birkaç gün önce yakalandığı koronavirüs sebebiyle tedavi görmekte olduğu Ankara Sanatoryum Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cenazesi Çankırı Eldivan ilçesinde toprağa verilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm ilahiyat camiamıza başsağlığı dileriz. Allah'tan geldik, sonunda O'na döneceğiz" denildi.

 

Onat'ın vefatı nedeniyle pek çok isim sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla üzüntüsünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter iletisinde "Ankara Üniversitesi öğretim üyesi muhterem Hasan Onat hocanın vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin. Geride bıraktığı güzellikler yaşamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya paylaşımıyla taziye dileğinde bulunan isimler arasında yer aldı.

Erbaş, "Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Çorum İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Hasan Onat hocamızın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah’tan rahmet; kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" yorumunu yaptı.

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Prof. Dr. Onat'ını vefatını, "acı kayıp" olarak niteledi.

 

Onat'tan 7 tavsiye

Prof. Dr. Onat, 13 Eylül tarihinde yaptığı Twitter paylaşımında "daha iyi bir hayat için adına 7 tavsiyede" bulunmuştu. 

 

Hasan Onat kimdir?

Hasan Onat, 1957 yılında Çankırı'da dünyaya geldi.

Eğitimini Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde tamamladı.

1979’da A.Ü.İlâhiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı fakültede İslâm Mezhepleri Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi.

1986'da doktor unvanını alırken, 1987'de yardımcı doçent, 1989 tarihinde doçent , 5 Ağustos 1995'te ise profesör oldu.

1993 yılında Birleşik Krallık'ta araştırmalarda bulundu.

1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ders ve seminerler verdi.

17 Ağustos 1999-16 Ağustos 2002 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olarak görev yaptı.

Son olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yürütmekte ve İslâm Mezhepleri Tarihi ve Günümüz İslam Dünyasında Dini Akımlar derslerini vermekteydi.

İngilizce, Arapça ve Farsça bilen 63 yaşındaki Onat, iki çocuk babasıydı.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU