Japonya Başbakanı Suga: 2021 yazında Tokyo Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya kararlıyız

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, "Japonya, önümüzdeki yaz insanlığın salgını yendiğinin kanıtı olarak Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya kararlı" dedi

Suga Yoşihide / Fotoğraf: Reuters

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna video mesaj ile hitap etti.

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yaz yapılması planlanan ancak mart ayında ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın güvenli bir şekilde yapılması için her türlü çabayı göstereceklerini dile getiren Suga, şöyle konuştu:

Japonya, önümüzdeki yaz insanlığın salgını yendiğinin kanıtı olarak Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapmaya kararlı.

Haşimoto Seiko, "Ne pahasına olursa olsun düzenlenmeli" demişti

Tokyo Olimpiyat Oyunlarından Sorumlu Kabine Üyesi Haşimoto Seiko, sporcuların gelecek yıl için üst düzeyde çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ne pahasına olursa olsun olimpiyatlar düzenlenmelidir" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates'un oyunlara yönelik sarf ettiği "Kovid-19'la ya da değil" şeklindeki sözlerine değinen Haşimoto, dünya genelinde sporcuların oyunlara yönelik hazırlıklarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, şöyle konuşmuştu:

Olimpiyatlar kapsamındaki tüm kişiler hazırlıklar için birlikte gayret ediyor. Bana göre ne pahasına olursa olsun olimpiyatlar düzenlenmelidir. Tüm gayretlerimiz Kovid-19 önlemlerine odaklanmalıdır.

Bu yıl 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı, IOC Kovid-19 tedbirleri kapmasında 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'e ertelemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU