Nijerya'da güvenlik güçleri ile silahlı çeteler arasında çatışma: Asker ve polislerinde içinde olduğu 39 kişi öldü

Nijerya'nın kuzeybatısında askeri operasyonda silahlı bir çetenin 21 üyesi öldürüldü. Ülkenin kuzeydoğusunda eyalet valisinin konvoyuna düzenlenen saldırıda da 15 kişi hayatını kaybetti

Nijerya’da güvenlik güçleri ile silahlı çeteler arasında çatışma / Fotoğraf: Twitter

Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcü Vekili Bernard Onyeuko, basın mensuplara yaptığı açıklamada, Katsina eyaletine bağlı Faskari bölgesinde silahlı çete üyelerine yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonda 21 silahlı çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini aktaran Onyeuko, çok sayıda silahlı çete üyesinin de yaralı halde kaçtığını aktardı.

Onyeuko, operasyonda üç askerin yaşamını yitirdiğini, iki askerin yaralandığı bilgisini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Borno Valisi'nin konvoyuna Boko Haram saldırısı: 15 ölü

Ülkenin kuzeydoğusunda Borno Eyalet Valisi Babagana Zulum'un da içinde bulunduğu konvoy, yerinden edilmiş kişileri karşılamaya giderken Baga bölgesinde silahlı radikal örgüt Boko Haram’ın saldırısına uğradı.

Saldırıda aralarında 7 polis ve 3 askerin bulunduğu 15 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Zulum'un yara almada kurtulduğu saldırıda, araçlar zarar gördü.

Saldırılarda 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana yaptığı kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi öldü.

Eski Boko Haram elebaşlarından Ebu Musab el Barnawi'nin 2016'da örgütün yeni lideri olarak belirlenmesi, 2009'dan bu yana lider olan Ebubekir Şekau ile Barnawi arasında örgüt içinde tartışmalara ve bölünmeye neden olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU