Seattle Belediyesi "kız çocuğu tacirini" işe aldı: Yılda 150 bin dolara mahalle liderliği yapacak

Andre Taylor'ın asayiş konusunda kolluk güçlerine yardımcı olması beklenen bir göreve getirilmesi tartışmalara yol açtı

Taylor bu görev kapsamında "çete üyeleri, kadın satıcıları ve hayat kadınlarıyla" konuşabileceğini söylüyor (AP)

ABD'nin Seattle kentinde kız çocuklarını satıp kadın ticareti yaptığı suçlamasıyla hüküm giymiş bir kişinin yıllık 150 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 143 bin TL) maaşla "mahalle lideri" olarak görevlendirilmesi tepki çekti.

KOMO News kaynaklı habere göre Seattle Belediyesi'nin "kentte gerilimi azaltma, topluluk katılımını sağlama ve polislik faaliyetlerine alternatif olma açısından uzmanlık ve destek sunma" görevi için Andre Taylor isimli kişiyle anlaştığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisine verilen bu görevin "şehre ve sosyal yardım çabalarına faydasının dokunacağını" söyleyen Taylor, "Bu, toplum ve şehirler arasında meydana gelen bazı olayların bastırılmasına yardımcı olabileceği için önemli bir pozisyon olmalı" dedi.

Bununla birlikte Twitter'da bazı kullanıcılar Taylor'ın geçmişte yaptığı işleri hatırlatarak böyle bir görevlendirmenin yanlış olduğuna dair tepkilerini paylaştı.

Kullanıcılardan biri 150 bin dolar maaşlı işin kapsamını aktarırken, "Bu arada Taylor eskiden kadın satmış, sabıkalı biri" ifadesini kullandı.

New York Post da Taylor'ın kötü şöhretinin ilk olarak 2000'de Las Vegas'la birlikte duyulduğunu ve bu kişinin hakkında verilen 5 yılı aşkın hapis cezasının bir yıl kadarını çektiğini aktardı.
 


Mahkeme belgelerine göre Taylor'ın çalıştırdığı iddia edilen fuhuş ağında kullandığı kişilerden bazılarının 18 yaş altı kız çocukları olduğu belirtildi.

Haberde Taylor'ın erkek kardeşinin 2016'da bir polis tarafından öldürülmesinin ardından Seattle'a yerleştiği kaydedildi.

 

Independent Türkçe, KOMO News, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU