Cem Yılmaz'dan gönderme: Sözelciler yaktı bizi, dünyanın dertlerini sayısalcılar çözüyor

Katıldığı televizyon programında sayısalcılar ile sözelcileri karşılaştıran Yılmaz, "Dünyada bence çok iyi niyetli sayısalcılar olmasaydı,dünya bu sözelcilere kalsaydı biz yanmıştık" dedi

Komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu.

Yılmaz programda, sözel ve sayısalcılar için kullandığı ilginç ifadelerle izleyenleri güldürdü.

Sözelci ve sayısalcıları karşılaştıran Yılmaz, "Dünyada bence çok iyi niyetli sayısalcılar olmasaydı, bu sözelcilere kalsaydı dünya biz yanmıstık. Sayısalcı çalışıyor, buluyor, algoritma buluyor. İş bilgisayara dönüyor. Dünya çapında bir nete dönüşüyor. Oradan data falan topluyor. Bu sayısalcıların işi. Sözelci durup dururken, 'Oradan alıp oraya veriyorlar' diyor. Sözelciler yaktı bizi" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın dertlerini sayısalcılar çözüyor"

Kendisinin bilinçli bir sözelci olduğunu söyleyen Yılmaz, "Ben bir şeyle ilgili şaka yaptığımı söylerim. Yitip giden bir uyanışı hatırlatabilirim mizahımda. Ama ben bunlar kadar kendimi ciddiye almıyorum. Ben biliyorum sözelci olduğumu. Hayata ne kdar katkım olduğunun farkındayım" diye konuştu.

Yılmaz şöyle devam etti:

Tekerliği bulan adam bir anlamda sayısalcı. "Ben bunun köşelerini alırsam bu böyle gider" diyor. Öbürü de "Nereye gidiyon ya tekerlekle " diyor. Bu sözelci işte. Korku, drama bunlar sözelci. Kimse kusura bakmasın. Sözelciler önemli midir önemlidir. Ama bak şu an dünyanın dertlerine. Sayısalcılar çözüyor. Bunu da bu kardeşinden duymuş oldun. Yani durum sayısalcı yaptı kuyu kebabını, sözelci ise "Bence tuz koymamalıydı" demesi gibi bir şey.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU