Alexander Sörloth, resmen Leipzig'de

Trabzonspor, Sörloth'un transferi için Leipzig ile anlaştığını açıkladı

Alexander Sörloth / Fotoğraf: AA

Trabzonspor Kulübü, geçen sezon gol kralı olan oyuncusu Alexander Sörloth'un Almanya'nın Leipzig Kulübü'ne transferini tamamladı.

Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Bonservisi Crystal Palace kulübünde olan, kulübümüzle kiralık sözleşmesi bulunan futbolcumuz Alexander Sorloth'un, RB Leipzig kulübüne transfer olabilmesi için yapılan görüşmeler neticesinde Crystal Palace ve RB Leipzig kulüpleri ile anlaşma sağlanmıştır. Bu transfer dolayısı ile elde edilecek gelirler, Alexander Sorloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace kulübü ile yarı yarıya paylaşılacaktır.

Kulüpler arasında yapılan anlaşmaya göre; RB Leipzig, Trabzonspor'a Alexander Sörloth ile olan sözleşmenin erken feshi karşılığında ödemelerin yapılacağı kaydedildi.

 

 

Buna göre Leipzig Kulübü, sözleşme fesih bedeli olarak 20 milyon euro ve Sörloth'un oynayacağı maç sayısına göre de 2 milyon euro ödeyecek.

Ayrıca Trabzonspor, Sörloth'un sonraki transferinden yüzde 20 pay alacak.

Bordo-mavili ekip, futbolcunun ilerleyen yıllarda Türkiye'ye transfer olması durumunda da "öncelikle alma" hakkına sahip olacak.

 

 

Geçen sezon Premier Lig ekibi Crystal Palace'tan sarın alma opsiyonuyla kiralanan Alexander Sörloth, bordo-mavili formayla çıktığı 49 müsabakada 33 gol ve 11 asistlik performans sergiledi.

Sörloth'tan Trabzonspor'a veda

Norveç'in İrlanda ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi maçı için Trabzon'dan ayrılan Sörloth, belirtilen sürede şehre dönmemişti.

Bordo-mavili ekiple yollarını ayıran Norveçli golcü, eski takımına bir video ile veda etti.

Sörloth'un veda mesajı, Trabzonspor'un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU