Mesut Özil'den SMA hastası Metehan bebek için destek çağrısı: Yardımlarınızla onu hep beraber kurtarabiliriz

Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, SMA hastası 11 aylık Metehan Fidan'ın ihtiyacı olan 2 milyon 100 bin dolarlık "Zolgensma" adlı ilaç için sosyal medya hesabından yardım talebinde bulundu

Mesut Özil / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekibi Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası 11 aylık Metehan Fidan için sosyal medya hesabından yardım çağrısı yaptı.

Mesut Özil, Metehan bebeğin fotoğrafının da yer aldığı Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Twitter'daki ulaşım gücümü Metehan için kullanmak istiyorum. Metehan'a SMA teşhisi konuldu. Yardımlarınızla onu hep beraber kurtarabiliriz. 

 

 

Ekim 2019'da doğan Metehan, sağlığına geri kavuşması için 2 milyon 100 bin dolarlık "Zolgensma" adlı tedaviye ihtiyaç duyuyor.

Minik Metehan'ın ailesi bu ücreti karşılamak için "www.metehansmajourney.co.uk" internet sitesi üzerinden yardımseverlerin desteklerini bekliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SMA hastalığı nedir?

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık. 

3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor. 

Tedavisi çok pahalı ve uzun süreli olan hastalık her 6 bin doğumdan birinde ortaya çıkıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU