Barcelona Başkanı Bartomeu: Messi'ye sahip olmak, başarının garantisidir

Barcelona Başkanı Josep Bartomeu, Lionel Messi’nin ayrılmasına izin vermeme gerekçesini, "Messi, tarihin en iyi futbolcusu ve takımın ona ihtiyacı var. Messi’ye sahip olmak başarının garantisidir" diyerek açıkladı

Lionel Messi / Fotoğraf: AFP

Barcelona Başkanı Josep Bartomeu, Katalan televizyonu TV3’e yaptığı açıklamada Lionel Messi’nin ayrılmasına izin vermemesinin gerekçelerini anlattı.

Lionel Messi ile tartışmaya girmeyeceğini dile getiren Bartomeu, "O, takımımızın kaptanı ve lideri. Ayrılmasına izin veremezdim çünkü Messi, tarihin en iyi futbolcusu ve takımın ona ihtiyacı var. Messi’ye sahip olmak başarının garantisidir" ifadelerini kullandı.

"Bu konu geçmişte kaldı"

Messi'nin ayrılması konusunun kendisi için kapandığını söyleyen Bartomeu, şöyle konuştu:

Artık sahada konuştuğunu görüyoruz. Bu konu geçmişte kaldı. Dünyanın en iyi futbolcusu bizde kalmalı. Onu takımda tuttuğumuz için kendimizi tebrik etmeliyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İşimizin başındayız"

Kötü geçen sezonun ardından Messi'nin de takımdan ayrılmak istemesi üzerine yaşanan çalkantılı dönemde istifa edeceği iddia edilen Bartomeu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

Tüm kupalarda başarılı olacak bir takım kurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Henüz güven oylamasına gidilmesi için gereken oylar sayılmadı. Şu anda görevi bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. İşimizin başındayız.

La Liga'da geçen sezonu Real Madrid'in ardından ikinci sırada bitiren ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Bayern Münih'e tarihi skorla kaybederek turnuvadan elenen Barcelona'da başkan Bartomeu, teknik direktör Quique Setien'in görevine son vererek Ronald Koeman'ı takımın başına getirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU