Almanya’nın Atina Büyükelçisi Reinchel: AB Konseyi çok yakında Türkiye’ye sopasını gösterecek

Yunan Parlamentosu Avrupa Daimi Komitesi’ne konuşan Almanya'nın Atina Büyükelçisi Reichel, "AB Konseyi çok yakında Türkiye'ye sopasını gösterecek” dedi

Alman Büyükelçi Ernst Reichel / Fotoğraf: Twitter

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hakkında konuşan Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel’den Türkiye’de tepki çekebilecek bir açıklama geldi.

Sözcü’nün haberine göre 24-25 Eylül’de AB liderlerinin bir araya geleceği zirve öncesi Yunanistan Parlamentosu Avrupa Daimi Komitesi’nde konuşan Reichel’in şu sözleri söylediği iddia edildi:

Karşımızda zor bir komşu var. Bu bir sorun çünkü sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye’yi ikna etmek zorundayız. Mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru cevap havuç ve sopa yaklaşımı. AB Konseyi çok yakında Türkiye’ye sopasını gösterecek.

Reichel, dönem başkanlığına vurgu yaparken, “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Almanya dönem başkanlığı için Türkiye meselesi çok önemli. Bu mesele dönem başkanlığımıza başlarken sunduğumuz raporda yer almıyor. Çünkü zaman içinde işler değişti” diye konuştu.

 

Independent Türkçe / Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU