Marvel'ın yeni kötüsünü Avengers'ın zaman yolculuğu mu yarattı?

Kang the Conqueror’ın Marvel Sinematik Evreni’ne katılması bekleniyor

Marvel'ın 4. Evresi'nin zaman yolculuğu fikrini epey kullanacağı tahmin ediliyor (Marvel Studios)

Marvel’ın kötü karakterlerinden Kang the Conqueror’ın er ya da geç Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olması bekleniyor ve bu Avengers: Endgame’deki zaman yolculuğunun beklenmedik bir sonucu olabilir. 

Sonsuzluk Destanı’nın dokruk noktası olan Iron Man (Robert Downey Jr.) ve Kaptan Amerika (Chris Evans) gibi önemli karakterlerin hikayelerini tamamlayan Endgame, on yılı aşkın hikayenin destansı bir sonucuydu.

Bununla birlikte Avengers filmi Marvel Sinematik Evreni’nin geleceğini de kurmuştu. Marvel’ın 4. Evresi’nın büyük bir kısmı Avengers: Endgame’e dayanıyor ve bu nedenle bazı kötü karakterleri de oluşturması mantıklı görünüyor. 

Bunların en büyüğü Ant-Man 3’te yer alacağı ve Jonathan Majors tarafından canlandırılacağı söylenen Kang the Conqueror. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunda zaman yolculuğu söz konusu olduğunda, bir başkasının onu Marvel Evreni’nin bugününe getirmesi yalnızca iyi zamanlama meselesi gibi görünüyor. Marvel çizgi romanlarında Kang’ın zaman yolculuğu keşfi Victor von Doom’un geliştirdiği teknolojiyi bulmaya ve kullanmaya dayanıyor. 

Doom da Marvel Evreni’ne dahil olabilir ancak evrende Doom’dan önce de zaman yolculuğunun bulunduğunu düşünmek pek mantıklı görünmüyor. Ancak Doom, Iron Man’le rahatlıkla değiştirilebilir. 

Eğer Kang, Tony Stark’ın zaman yolculuğu için yaptığı icatlarla karşılaşırsa bunu kendi dehasıyla birleştirerek zaman yolculuğunu kendisi için mümkün kılabilir. 

30. yüzyılda doğan Kang, çizgi romanlarda Reed Richards’ın torunu ve kendi dünyasını fethetmeyi başaran ve zamanda ilerleyen bir dahi. Kang’ın zaman yolculuğunun da Endgame’dekine benzer sonuçları var ve Yenilmezler’in zaman yolculuğuyla geçmişe her girdiklerinde dallanmış bir gerçeklik yaratması gibi Kang’ın zaman yolculuğu da etkili bir şekilde kendisinin yeni versiyonunu yaratıyor. Bunların birçoğu kendi farklı kişiliklerine dönüşüyor. 

Yani Endgame sadece zaman yolculuğunu tanıtmakla kalmadı aynı zamanda King the Conqueror’ınkine benzer kavramları da tanıttı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU