Marvel macerası boyunca Iron Man'in en büyük zaafı neydi?

Marvel yolculuğu boyunca Tony Stark, gerçekten belirleyici bir zaafı olan karmaşık bir karakter olmasıyla biliniyor

Iron Man'i canlandıran Robert Downey Jr. kısa süre önce Marvel yolculuğunun sona erdiğini söylemişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nde Robert Downey Jr.’ın canlandırdığı Iron Man’in, her ne kadar süper güçlü zırhı fazlasıyla kusursuz görünse de karakterindeki zaaflar onun yolculuğunu büyük oranda belirliyordu.

Tony Stark ismiyle de bilinen Iron Man’in en büyük zayıflığı tartışmalı biçimde kendisi gibi görünüyor. Ya da daha spesifik biçimde ifade etmek gerekirse kendini koruma ve herkesi kurtarma yükümlülüğü onun açısından bir zaaf yaratıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmlerde neredeyse hiç atıfta bulunulmasa da çizgi romanlarda Stark’ın en göze çarpan özelliklerinden biri alkol bağımlılığı. Geçmişte bu engel karakterin başını epey ağrıtmıştı. Kişisel ve işle alakalı sıkıntılarının aşırı içki içmekle sonuçlanması, Iron Man kostümünün neredeyse tümüyle zarar görmesine ve Stark International’ın ondan tamamen alınmasına neden olmuştu. 

Tipik bir Marvel karakteri gibi kendine gelip geri dönmeyi başarsa da Stark’ın alkol problemi bağımlılıklarının yol açacağı daha yıkıcı sorunların yalnızca habercisiydi. 

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda (Captain America: Civil War) Iron Man ve Kaptan Amerika arasındaki anlaşmazlık süper kahramanların kaydıyla alakalı yasa nedeniyle ortaya çıkmıştı. Stark ve ekibi yeni yasayı desteklerken Kaptan Amerika ve ekibi buna karşı çıkıyordu. 

Tony Stark hükümet içinde çalışmayı umarak, yasayı destekleyerek tartışmaya açık bir karar alır. Stark ve ekibi tehlikeli hırslarıyla ön plana çıkar. 

Hem Kaptan Amerika hem de Stark’ın kendisini bu savaşa kaptırdığı söylense de nihayetinde her iki tarafta da aşılan sınırları tanıyan ve teslim olan Kaptan Amerika’ydı. 

Stark ayrıca SHIELD direktörlüğünü üstlenerek oluşmasına yardım ettiği kaos üzerinde kontrol peşinde koşar. Öte yandan SHIELD, Stark’ın ilk görevi değildir çünkü başlangıçta dünyanın önde gelen ve zeki süper insanlarından oluşan gizli bir grup olan Illuminati’yi bir araya getirmekle sorumludur. 

 

 

Screen Rant'in haberine göre Illuminati ve Tony Stark farklı boyutlardaki alternatif dünyalar birbirine çarpmaya başladığında çoklu evrenin çöküşü sırasında en büyük zorlukla karşılaşır. Stark ve Illuminati hayatlarının en zor kararını vermek zorunda kalır: kendi hayatlarını kurtarmak için soykırım yapmak ve alternatif dünyayı yok etmek. 

Daha da kötüsü bu hamle başka bir alternatif dünyanın daha sonra onlarınkine çarpmasıyla nafile hale gelir. Sona gelmeden önce Kaptan Amerika Stark’la yüzleşir ve onun ve Illuminati’nin gizlice yaptığı fedakarlıkların aştıkları etik çizgilere değmediği konusunda ısrarcı olur. 

Dünya büyük bir yıkıma uğrarken Stark hiçbir şeyden pişman olmadığını söyler. İlk olarak alkolle mücadelesiyle görünen Stark’ın en habis özelliği mümkün olan en fazla sayıda kişiyi hayatta tutmak gibi görünüyor. Dolayısıyla Iron Man’in en büyük zaafının onun aynı zamanda yıkıcı da olabilen gücü olduğu anlaşılıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU