Kılıçdaroğlu'na linç girişimi Meclis'teki 23 Nisan oturumunda da gündemdeydi

Meclis Başkanı: Şiddeti meşrulaştırmak kabul edilemez, AK Partili Bostancı: Saldırının Erdoğan'ın "Kızgın demiri soğutalım" sözünden sonra olması dikkat çekici

TBMM'nin 23 Nisan özel oturumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi de gündeme geldi.

"Şiddet yoluyla siyasi netice almaya çalışmak kabul edilemez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği oturumun açılışında Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuştu. "Türkiye için sivil siyasetin dışında zemin yok" diyen Şentop şunları söyledi:
 

"Hangi düzeyde olursa olsun, neyi amaçlarsa amaçlasın, ne tür bir kisveye bürünürse bürünsün fikirlerini hakim kılmak veya rakiplerini zayıf düşürmek için şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler, şiddet ile arasına mesafe koyamayanlar, bu ülkenin ve milletin aleyhine çalışmaktadırlar." 


Meclis Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınayarak şiddet yoluyla siyasi netice elde etmeye çalışmanın, şiddeti meşrulaştırmak veya desteklemenin kabul edilemeyecek bir tavır olduğunu vurguladı. 

CHP'li Özkoç: Şehit hepimizin şehididir

Şentop'un konuşmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunulduğunu belirterek, ellerindeki görüntüler ve tanık ifadelerinin bu gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu söyledi. Özkoç, şöyle konuştu:
 

"Bugün siyasetin ortak olması, lincin hesabının sorulması gereken gündür. İtidal çağrısı yapılıyorsa, Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Türk siyasetinin gördüğü en itidalli, en soğukkanlı, barış ve kardeşlikten yana iradesini en açık şekilde ortaya koyan liderdir. Şehidimiz bir parti, bir hane için değil vatanımız için canını ortaya koymuş evladımızdır, hepimizin evladıdır. Bir şehidimizin acısında ortak olamayacaksak, millet olarak hiçbir noktada yan yana gelemeyiz. Biz şehit cenazelerine böyle bakıyoruz. Şehit, bizim şehidimizdir, hepimizin şehididir. Evladını bayrağımıza sarılı tabutuyla kucaklayan her ailenin yanında olacağız. Bu linç girişimini, şehit aileleriyle, bir toplumsal tepkiyle ilişkilendirmeye çalışanları kınıyor, vicdan ve sağduyuya davet ediyoruz. Linç girişimiyle ilgili hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." 


Engin Özkoç'tan sonra AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da söz aldı. Bostancı ''Erdoğan'ın kızgın demiri soğutalım sözünden sonra saldırının olması dikkat çekici. Biz bu ülkenin ortak aklından her zaman faydalandık. Bizim iddiamız, siyasetimiz toplumuzun vicdanı ile çağa tanıklık etmektir'' diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU