Trafik kazasında 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes'in cezaevinde olmadığı ortaya çıktı

Emrah Serbes'in avukatı Ersan Şen, "Şu an hüküm devam ediyor fakat dışarıda" dedi

Emrah Serbes'in cezaevinde olmadığı ortaya çıktı / Fotoğraf: AA

Alkollü araç kullanımı sonrası meydana gelen trafik kazası sonucu aynı aileden üç kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes'in Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

İzmir, Torbalı 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı. Davacı Ahmet Mert Özçelik'in avukatı davanın kabulüne, davalı Serbes'in avukatı ise davanın reddine karar verilmesini talep etti. 

Mahkemede gerçekleşen diyalog sırasında Serbes'in Silivri Açık Cezaevi'nden tahliye edildiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hüküm devam ediyor fakat dışarıda"

Serbes'in avukatlarından Prof. Dr. Ersan Şen de tahliyenin yeni olmadığını belirterek "Şu an hüküm devam ediyor fakat dışarıda" dedi. 

Şen, "Herkes gibi o da hakkını kullandı" diye konuştu.

1 milyon 400 bin lira manevi tazminat

Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Serbes'in Özçelik'e annesinin vefatı dolayısıyla  550 bin lira, babasının vefatı dolayısıyla  550 bin lira, kardeşinin dolayısıyla 300 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

Manevi tazminatın, kaza tarihi olan 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte istinaf yolu açık olmak üzere davacıya ödenmesi kararlaştırıldı.

Ne olmuştu?

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül 2017'de, Emrah Serbes'in kullandığı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik (59) idaresindeki plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. 

Kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti. 

Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay, kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Daha sonra İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi kararı hukuka uygun bulmuş, Yargıtay 12. Ceza Dairesi de cezayı onamıştı.

Olayda annesi, babası ve kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, Emrah Serbes'ten 4,5 milyon liralık manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. 

Serbes İzmir Menemen T tipi Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldıktan sonra İzmir’de bir süre açık cezaevinde kaldıktan sonra Silivri Açık Cezaevi’ne nakledilmişti.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU