Bahçeli'nin "kapatılması gerek" dediği TTB'ye Kılıçdaroğlu destek verdi

TTB'ye desteğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tabipleri Birliği'ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirilen Türk Tabipleri Birliği'ne destek verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alıp, gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği'ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız!" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği'ne sosyal medyadan da destek gelmesi sonra, kurumun sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "#İyikiTTBvar Ama daha da önemlisi;İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dikkat çekmek tüm sağlık kurumlarının girişine siyah kurdele takılacağını açıklamıştı.

MHP lideri Bahçeli, TTB'nin tüm sağlık kurumlarına siyah kurdele bağlama girişimini "zehirli ve zillet bir komplo" olarak yorumlamış ve kapatılması gerektiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU