George R. R. Martin Arya Stark’ı yaratırken feminizm ve cinsel devrimden ilham almış

Martin, Arya Stark’ın 60’lı ve 70’li yıllarda tanıdığı kadınlardan izler taşıdığını söyledi

Fotoğraf: Helen Sloan - HBO

Game of Thrones adıyla dizisi çekilen Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) isimli epik fantezi roman serisinin yazarı George R. R. Martin, serinin en popüler karakterlerinden Arya Stark’ı yaratırken feminizm ve cinsel devrimden ilham aldığını söyledi.

Rolling Stone’a konuşan Martin, Arya ve kız kardeşi Sansa’yı ilk hayal ettiğinde onları 2 zıt kuvvet olarak gördüğünü belirtti.

 

sansa-arya.jpg
Sansa Stark - Arya Stark

 

Martin, Sansa’nın güzelliği için savaşan şövalyeler ve ona övgüler yağdıran şairlerin hayalini kurduğunu, bir kalenin hanımefendisi, belki de prenses ya da kraliçe olmak gibi romantik ortaçağ hayalleri olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

George R. R. Martin, aksine Arya’nın ise “içine itildiği rollerden rahatsız olduğunu”, dikiş dikmektense kılıç savaşı yapmayı tercih ettiğini belirtti.

Arya’nın karakter özelliklerini yaratırken hayatındaki belirli kişilerden faydalanıp faydalanmadığının sorulması üzerine Martin, tanıdığı tek bir kişiyi model almadığını, Arya’nın yıllar boyunca tanıdığı pek çok kadından izler taşıdığını söyledi. Martin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle de cinsel devrimin ve feminist hareketin 10 yılı, 60’lar ve 70’lerde genç bir adamken tanıdığım kadınlardan bazıları... ‘Bir koca bulup ev hanımı olmalıyım’ fikrini benimsemeyen çok sayıda genç kadın tanıdım.”

Son sezonuyla hayranlarıyla buluşan Game of Thrones'un 3. bölümü 28 Nisan’da yayımlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU