Perinçek: Fethullah Gülen ile bir fotoğraf karesi için 5 milyon dolar teklif ettiler

"Kamuoyuna ve basına bir fotoğraf karesi vermenin Türkiye'de barışa hizmet edeceğini belirttiler"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fethullah Gülen'in 1996 yılında kendisi ile bir fotoğraf çektirme karşılığında 5 milyon dolar teklif ettiğini öne sürdü.

Perinçek, 1996 yılında Fethullah Gülen'in görüşme karşılığında yaptığı 5 milyon dolarlık teklif iddiası hakkında şu açıklamayı yaptı:

1996 yılıydı. O zaman Latif beyin başında bulunduğu Yazarlar Vakfı (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı) gibi bir kuruluş vardı. Beyoğlu'nda bulunan partimizin il merkezine geldiler. 5. katta kendilerini kabul ettim. 13 kişi olarak geldiler. Başlarında Latif (Erdoğan) Bey vardı. Sohbetler ettikten sonra bana, Fethullah Gülen ile bir otel lobisinde buluşup, kamuoyuna ve basına bir fotoğraf karesi vermenin Türkiye'de barışa hizmet edeceğini belirttiler.

Yapılan öneriyi "mümkün değil" diyerek reddettiğini söyleyen Perinçek, şunları söyledi:

Fethullah Gülen'in bizim terör örgütü olarak gördüğümüzün bir yapının yıllardır başında olduğunu belirtim. Bu konuşmaların ardından beni Erol Mütercimler aradı. ‘Arkadaşlarımızın yaptığı öneriyi reddetmişsiniz. Halbuki böyle bir görüşme 5 milyon dolardan başlar' dedi. 5 milyon Türk Lirası değil 5 milyon dolar teklif ettiler. Ben de 5 milyon dolar değil 5 milyar dolar, dünyayı verseniz de olmaz dedim.

Doğu Perinçek, Gülen ile fotoğraf için milyonlarca dolar teklif edildiğine yönelik açıklamasını dönem dönem gündeme getiriyor.

Vatan Partisi lideri en son olarak 2007 yılında Beyaz TV'de katıldığı programda aynı açıklamayı yapmıştı.

Mütercimler yalanlamıştı

Konunun diğer muhatabı Erol Mütercimler, 2014 yılında söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Mütercimler'in o dönem Odatv'ye yaptığı açıklama şöyle:

1997-98 yılında Avustralya'dan dönmüştüm. Emekli maaşım henüz bağlanmamıştı. Herhangi bir gelirim yoktu. O dönem Necef Uğurlu ve Mim Kemal Öke'nin hazırladığı 'Tarih Yargılıyor' programı STV'ye satıldı. Ben de o programda çalışmaya başlamıştım. Beni Rafet Ballı aradı. Fethullahçı bir kanada yayınlanan programda çalışmamı eleştirdi. 'Senin orada ne işin var' dedi. Ben de herhangi bir gelirimin olmadığını, maddi nedenlerle orada çalıştığımı söyledim.

Derken, Rafet Ballı bana 'Bu Fethullahçılar Doğu Bey'le görüşmek istiyorlar, ne diyorsun' dedi. Ben de bunu gayet normal olduğunu Batıda da böyle görüşmelerin yaşandığını, hatta o dönem (ABD eski dışişleri bakanı) Kissinger'ın da talep edenlerle bu tür görüşmeler yaptığını ve karşılığında 5 milyon dolar aldığını söyledim. 'Beraber kahvaltı edersiniz, görüşlerinizi anlatırsınız, fotoğraf çektirirsiniz. Bunun bedelini de öderler.' dedim. Rafet Ballı bana 'bunu Doğu Perinçek'e söyler misin' dedi. Ben de Doğu Bey'e 'böyle böyle bir teklif varmış' dedim ve bunun aynen Rafet Bey'e söylediğim gibi Batıda da gayet normal olduğunu, görüşülebileceğini, karşılığında da bedelinin istenebileceğini söyledim.

Anladığım kadarıyla Doğu Perinçek bunu Cemaat'in bir teklifi olarak yorumladı. Ancak ben böyle bir teklif yapmadım. Sadece Rafet Ballı'nın arayıp rica etmesi üzerine bu konudaki görüşlerimi kendisine aktardım. 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU