Netanyahu: BAE ve Bahreyn ile normalleşme ekonomimize milyarları pompalayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, son günlerde yapılan normalleşme anlaşmalarından dolayı İsrail'e milyarların akacağını söyledi

Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AFP

Normalleşme anlaşmasının imza töreni için İsrail'den Washington'a seyahati öncesinde basına açıklamalarda bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yapılacak barış anlaşması İsrail ekonomisine milyarları pompalayacak" dedi. 

Bir ay içinde iki barış anlaşmasına ulaştıklarını kaydeden Netanyahu, bunun yeni çağ olduğunu belirterek, "Barış karşılığında barışı gerçekleştirmek için yola çıkıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın diplomatik barışla ekonomik barışı birleştireceği, yatırım, iş birliği ve ortak projelerle milyarların ülkeye pompalanacağı belirtildi. 

Trump: İki büyük dostumuz barış anlaşması üzerinde mutabakata vardı

ABD Başkanı Donald Trump, geçen cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Bahreyn'in de İsrail'i tanıdığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşma sağlandığını duyurmuştu.

Trump, anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Başka bir tarihi dönüm noktası daha… İki büyük dostumuz İsrail ile Bahreyn Krallığı, barış anlaşması üzerinde mutabakata vardılar. 30 gün içinde İsrail ile anlaşma yapan bir diğer Arap ülkesi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU