CHP'den Soylu'nun "Kılıçdaroğlu cenazeye katılacağını bildirmedi" sözlerine yalanlama

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağı bilgisi Emniyet ve Valiliğe önceden verildi

Konuşmasında bazı üst düzey komutanların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sizi buradan bizim ölümüz çıkmadan alamazlar" dediğini de aktaran Engin Özkoç, komutanlara teşekkür etti / Fotoğraf: AA

Yaklaşık 100 CHP'li milletvekiliyle parti genel merkezinde açıklama yapan Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Soylu’nun “Kemal Kılıçdaroğlu cenazeye geleceğini önceden haber vermeliydi” sözlerine yanıt verdi:
 

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağı bilgisi, Emniyet ve Valiliğe önceden verildi. Milli Savunma Bakanı’nın koruması arayarak ‘Cenazeye katılacak mı?’ diye sordu. Katılacağını söyledik.”

 

Önceden bilgilendirildikleri halde emniyet görevlilerinin görevlerini yerine getirmediğini öne süren Engin Özkoç, “Devletimizin yapamadığı korumayı milletimiz yapmış ve evlerini açmıştır” şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkoç'tan İçişleri Bakanı'na istifa çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun derhal istifa etmesi gerektiğini savunan Özkoç, “Bu olayların teşvik edicisi bizzat kendisidir” ifadelerini kullandı, hedefinde Ankara Valisi Vasip Şahin de vardı:
 

“Bu saldırı Genel Başkanımızı öldürme kastıyla yapıldı. Devletimizin yapamadığı korumayı milletimiz yapmış ve evlerini açmıştır. İçişleri Bakanı, bu olayın çok öncesinden yurttaşlarımızı ayrıştıran bir tutum sergilemiştir. İçişleri Bakanı, kendisine oy vermeyenleri az önce basın toplantısında yaptığı gibi teröristler ile ilişkilendirmiştir. Genel Başkan’a götürüldüğü evde parka ve şapka giydirmek istediler. Kendisi ben bu halimle çıkacağım demiştir. Evden dimdik çıkmıştır. Olayın sorumluları görevlerinden istifa etmeliler. CHP’de bir terörist bulamazsınız. Bulsanız gereğini yapardınız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu derhal görevinden istifa etmelidir. Kışkırtıcısı bizzat kendisidir. Sayın Vali derhal görevini bırakmalıdır.”

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU