İBB Meclisi Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı

Meclisin ilk toplantısında İBB 1. Başkanvekilliğine AK Parti adayı Göksel Gümüşdağ seçildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclisinde dört siyasi partinin temsilcilerinin bulunduğunu belirterek, "Kadını, erkeği 80 binin üzerindeki çalışanın alın terine saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ben onların patronu değilim, emanetçiyim. Bu şekilde bir süreç yöneteceğim" dedi.

İmamoğlu, İBB'nin 8. dönem ilk meclis toplantısında, salondaki 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaştı.

Meclis gündemindeki, başkan vekilleri, katip ve encümen üyelerinin seçiminin yapılabilmesi için en genç meclis üyelerinden Amine Cansu Kaba ve Kübra Nur Uslu'yu geçici divan katibi olarak seçen İmamoğlu, onları kürsüye çağırdı.

Üyelerin yerini almasıyla birlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ile Türkiye'de ve Srilanka'da gerçekleşen terör olaylarını kınadı.

"39 belediye başkanı, bizim belediye başkanımızdır" diyen İmamoğlu, bu süreci hep beraber yöneteceklerini söyledi.

Görevlerini yaparken İstanbul'un bir çekim merkezi olduğunu asla unutmayacaklarını aktaran İmamoğlu bu süreçte hukuka uygun hareket etmenin çok önemli olacağını ifade etti. 

AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, tarihi bir ana şahitlik yapıldığını kaydetti.

İstanbul'un emanetini alarak bu sıralara geldiklerini anlatan Göksu, "Bu sıralar, İstanbul'un emanetidir. Bu emanetini taşıdığımız İstanbul, bizimle tanıştıktan sonra; özgürlüklerin, kardeşliğin, emeğin, adaletin bir arada yaşamanın, hukukun ve adaletin şehri olmuştur" ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ İBB 1. Başkanvekili seçildi

Konuşmaların ardından belediye başkan vekillikleri ve divan katip üyelerinin seçimine geçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında 1. Başkanvekilliği görevine AK Partili Göksel Gümüşdağ seçildi. Aynı zamanda Başakşehir Kulübü Başkanı da olan Gümüşdağ 180 oy alırken, CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU