Ankara Polatlı'da çölleri aratmayan bir kum fırtınası yaşandı, ilçe kısa süreliğine karanlığa gömüldü

Haymana ve Polatlı ilçelerinde etkisini gösteren ve gün ortasında karanlığın yaşanmasına neden olan kum fırtınası sonrası her iki ilçede de elektrik ve telefon hatları kesildi

Ankara’ya bağlı Polatlı ve Haymana ilçelerinde bugün 15:00 sıralarında etkili olan şiddetli rüzgârın etkisiyle bir kum fırtınası yaşandı.

Özellikle Polatlı’nın üzerine çöken ve gökyüzünü kaplayan toz bulutları nedeniyle bir ara neredeyse geceyi aratmayan bir karanlık yaşandı.

Bu süre içerisinde Polatlı'nın bazı yerlerinde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği belirtilirken, ev ve araçlar toz içinde kaldı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, bir televizyona yaptığı değerlendirmede "20 dakika kadar sürdü, şu an sıkıntı yok. Elektrik, doğalgaz ve internette sorun yok. Kriz masası oluşturuldu, tedbir aldık" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, gelecek iki saatlik periyotta Ankara'nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam) sağanak ve gök gürültülü sağanak olabileceği belirtildi.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU