Lüks tüketim tarihinin en büyük satın alması durdu: Louis Vuitton, Tiffany & Co’yu almaktan vazgeçti

183 yıllık mücevher devi Tiffany & Co’yu satın alacağını bir yıl önce duyuran Louis Vuitton, bu kararından şimdilik vazgeçti. ABD’nin Fransa’ya uygulayabileceği vergilerin kararda etkili olduğu belirtiliyor

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Dünyanın en ünlü Fransız markalarından Louis Vuitton’un çatı şirketi LVMH, Tiffany & Co’yu almaktan vazgeçtiklerini duyurdu. 

1837’den bu yana mücevheratın en önemli isimleri arasında yer alan Tiffany & Co’nun satın alınacağı LVMH tarafından ilk kez Kasım 2019’da doğrulanmıştı. 

LVMH’nin 16,2 milyar dolar ödemeye hazırlandığı anlaşma, lüks tüketim endüstrisinin en büyük satın alması olarak tarihe geçecekti. 

Satın almanın gerçekleşmesi için son tarih 24 Kasım 2020 olarak belirlenmişti. ABD’li Tiffany & Co, bu tarihi 31 Aralık’a ertelemek istedi. 

ABD’nin Fransız mallarına uygulayabileceği vergi endişesi nedeniyle Fransa Dışişleri Bakanlığı, anlaşma için son tarihin 6 Ocak’a uzatılmasını talep etmişti. 

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Tiffany satın almasını tamamlayamayacaklarını duyuran LVMH, “Fransız ürünlerine muhtemel bir gümrük vergisi uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili ilave zamana ihtiyaç var. Bu nedenle anlaşmayı yıl sonundan önce tamamlayamayız” ifadelerini kullandı. 

The Wall Street Journal’ın haberine göre Tiffany, Fransız hükümetinin açıklamalarının bir temeli olmadığını savunarak anlaşmanın gerçekleşmesi ABD’nin Delaware eyaletinde mahkemeye başvurdu. 

Tiffany’nin satışları yüzde 44 düştü 

Tüm dünyada 27 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüs salgınında lüks tüketim endüstrisi de yara aldı. 

Tiffany & Co’nun mağaza satışlarının yüzde 44 gerilemesi, LVMH’nin satın alma endişelerini artırmıştı. CNBC’ye konuşan kaynaklar, yatırımcıların 16,2 milyar doların Tiffany için çok olduğunu düşünmeye başladığını söyledi. Kaynakların aktardığına göre LVMH CEO’su Bernard Arnault, ABD’li mücevherat zincirinin daha düşük fiyata alınması için farklı yollar arayışında. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU