Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 9 kişiden 8'i serbest bırakıldı

CHP liderine yumruk atan Osman Sarıgün'ün gözaltı süresi uzatıldı. Serbest bırakılan diğer şüpheliler için adli kontrol kararı verildi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na linç girişimiyle ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, akşam saatlerinde jandarmadaki işlemlerinin ardından Çubuk Adliyesi'ne getirildi. 4 şüpheli, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, 4 kişiyi, karakola imza atma adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen 5 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından, 1'i de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı. 4 kişinin de serbest bırakılmasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i serbest kalmış oldu.

Sarıgün'ün gözaltı süresi uzatıldı

Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan şüphelilerden Osman Sarıgün'ün gözaltı süresi uzatıldı. 

Şüphelilere, "halkı suç işlemeye teşvik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "kamu görevlisini görevinden dolayı yaralamamak" suçları isnat edildiği belirtildi.

Ömer Çelik'ten saldırganla ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün'ün partilerinin üyesi olduğunu açıkladı.

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada  "Ankara İl Yönetim Kurulumuz, Osman Sarıgün’ün Kesin İhraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermiştir" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Osman Sarıgün kimliği tespit edildikten sonra evinde bulunamamış ve bu sabah Sivrihisar'da yakalanmıştı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Sarıgün, jandarma ekiplerince Çubuk Adliyesi'ne götürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" açıklaması yapmıştı.

Başsavcılık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan saldırı sonrası “Terör ve organize saldırı” soruşturması başlatmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU