Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda da tarihe geçti

Portekiz'de Cristiano Ronaldo, İsveç'e attığı golle milli takım gollerini 101'e çıkardı ve İranlı Ali Daei'nin ardından milli takım için 100 gol barajını geçen 2. oyuncu oldu

Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus'un Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, milli takımında da tarihe geçti.

UEFA Uluslar A Ligi'nin ikinci haftasında Portekiz, deplasmanda İsveç'e konuk oldu.

Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 45. ve 72. dakikalarda Cristiano Ronaldo kaydetti.

Milli formayla çıktığı 165. maçında İsveç ağlarını iki kez sarsan yıldız futbolcu, ulusal takımında attığı gol sayısını 101'e yükselterek yeni bir rekora imza attı.

 

 

Cristiano Ronaldo, İranlı Ali Daei'nin ardından milli takım formasıyla 100 gol barajına ulaşan tarihteki ikinci futbolcu oldu.

1993-2006 yılları arasında İran Milli Takımı ile 149 kez sahaya çıkan Ali Daei, attığı 109 golle uluslararası alanda en fazla gol atan milli futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

"Kimseye bir şey kanıtlamam gerekmiyor"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Portekizli yıldız, kimseye ispat edecek bir şeyi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

Bu statta iz bıraktığımı biliyordum ve yine iz bırakacağımı tahmin ediyordum. Provokasyonları umursamıyorum. Kariyerim boyunca yaptıklarım ortada. Kimseye bir şey kanıtlamam gerekmiyor. Zaten sahada her şeyi ortaya koyuyorum. Çok mutluyum. Birincisi takım kazandı ve hedefimiz buydu. İkincisi ise 101 gole ulaştım. Kendimi iyi hissediyorum. Genç oyuncularla oynamak beni mutlu ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç büyük ligde 25 ve üzeri gol atan ilk oyuncu oldu

Cristiano Ronaldo, 1960-1961 sezonundan beri 1 sezonda 25 gol atan ilk Juventuslu oyuncu olarak başarılarına bir yenisini daha eklemişti.

Ronaldo ayrıca, Premier Lig, La Liga ve Serie A'nın üçünde de tek sezonda 25 ve üstü gol atan ilk oyuncu olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU