Erol Mütercimler'in imam hatiplerle ilgili sözlerine RTÜK'ten inceleme, ÖNDER'den dava

Katıldığı bir televizyon programında Mütercimler imam hatip okullarıyla ilgili, "İmam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: Twitter

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yazar Erol Mütercimler’in Haber Global TV’de imam hatip okulları için kullandığı sözlere ilişkin inceleme başlattığını açıkladı.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, “Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ÖNDER hukuki süreç başlattı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Mütercimler’in sarf ettiği sözlerle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Erol Mütercimler'in imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında ÖNDER olarak hukuki süreç başlatıyoruz. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftiralarına izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Mütercimler ne demişti?

Haber Global TV’de yayınlanan bir programa katılan Erol Mütercimler, Müfid Yüksel’in "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" sözleri sonrası, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU