İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tükek’ten "19 Ekim" çağrısı: Bir milat olsun

"Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi düşünelim, vaka sayısını azaltalım"

Fotoğraf: AA

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni tip koronavirüste (Kovid-19) eylül ayında bir dalga daha beklediklerini belirtti ve 19 Ekim’in bir milat olması gerektiğini söyledi.

Prof. Tükek, yaz aylarındaki vaka artışının temel sebebinin İstanbul’daki kişilerin Anadolu’ya gittiği için olduğunu ifade etti.

Eylül ve ekim aylarında Anadolu’dan İstanbul’a dönüşler başlayacağını belirten Tükek, "O zaman yeniden vakaların artmasını bekliyoruz" dedi.

Tükek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 19 Ekim’i işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

Eylül ayında artık bir şeyler yapmak gerekiyor. Gelin milat koyalım. 19 Ekim. Mesela. Kalabalık aktivitelerimizi erteleyelim. Okullar, üniversiteler, seyircili maçlar, açılışlar, düğünler, toplantılar vs. Vaka sayısını 100’ün altına indirelim. Bu zor değil, inanın. 19 Ekim’e kadar gerekmedikçe evden çıkmayalım. Maskelerimizi takalım, arkadaşlarımızı uyaralım. Kapalı ortamlarda bulunmayalım. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi düşünelim, vaka sayısını azaltalım. Bunların var ama kaybettiklerimizin telafisi yok.

Okullar açılır mı?

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da Hürriyet’e yaptığı açıklamada 21 Eylül’de açılması planlanan okullarla ilgili şu uyarılarda bulundu:

Okulların açılmasına iki hafta kaldı. Vaka sayıları da artış yönünde ilerliyor. Elbette yetkili kurumlar gerekli değerlendirmeleri anlık olarak yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde kararın netleşeceğini sanıyorum. Kişisel kanaatim ise yüz yüze eğitimin okuma-yazma aşamasındaki çocuklarla sınırlı kalabileceği yönündedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ayrıca onları yetiştiren öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalıdır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU