Taşgetiren: Erdoğan muhalefette olsaydı…

"Muhalefet gibi baksaydı kendi iktidarına neler canını acıtırdı?"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet cephesinde olsaydı neler olabileceğine dair bir köşe yazısı kaleme aldı.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın hayatına dair bazı notlar aktardı ve "Erdoğan muhalefette olsa idi…" başlığı altında şunları söyledi:

Hadi Kasımpaşa, hadi İmam Hatip, hadi Beyoğlu, hadi belediye başkanlığı, Ramazan’da fukara sofraları, hadi çay – simit hesabı, hadi belediye başkanlığından alınıp Pınarhisar’a gönderilme günlerine dönelim. Fukaralığın ve adaletsizliğin (zulmün) yakıcı günlerine ve oradaki duruşa… Muhalefetin bütün söylemlerini "istismar" gibi görebilirsiniz, samimiyet sorgulaması yapabilirsiniz, inandırıcılığını sorgulayabilirsiniz, başarıları görmeme haline tepki duyabilirsiniz vs…  Onun için diyorum, bir muhalefet gibi bakma pozisyonuna geçilse… "İnsanlar ne halde, bir göreyim bakayım" deyip tebdil-i kıyafetle tebaanın arasına giren eski zaman yöneticileri gibi…. nabzını tutsa halkın… "Aç uyuyanlar" sözü, sadece muhalefet söylemi mi bir baksa…  Muhalefet gibi baksaydı kendi iktidarına neler canını acıtırdı? 

Şu anda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bunu yaptığını ifade eden Taşgetiren, şunları yazdı:

Bu dönemde yanında yöresinde bulunanların iktidar sahiplerine problem niteliğinde hiçbir şeyi gerçek boyutlarıyla söylemeyeceğini dikkate alarak…  Ben burada muhalefete de "iktidarın başarılarını görme" tavsiyesinde bulunabilirim. Keşke memlekette hep kutlanacak başarılar olsa da "muhalefet neden bunları görmüyor" diye yazabilsek… Ama altta kalanlar varsa, bunların miktarı her geçen gün artıyorsa, yangından, önce onların kurtarılması gibi acil bir görev varsa, iktidara şu acıları görün demek kaçınılmaz hale geliyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU