Can kaybının artarak devam ettiği İran'da koronavirüs nedeniyle okullarda devam zorunluluğu aranmayacak

İran Eğitim ve Öğretim Bakanı Mirzayi, yeni tip koronavirüse rağmen cuma günü eğitime başlanan ülkede öğrencilerin dersleri okulda takip etmek zorunda olmadığını söyledi

İran’da koronavirüs nedeniyle okullarda devam zorunluluğu aranmayacak / Fotoğraf: Reuters

İran medyasına konuşan Eğitim ve Öğretim Bakanı Muhsin Haci Mirzayi, eğitimin daha sağlıklı gerçekleşmesi için katılımın öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, bununla birlikte koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle böyle bir zorunluluk aramayacaklarını ifade etti.

Ülkedeki tüm öğrencilere eğitim hizmeti vermekle görevli olduklarını kaydeden Mirzayi, "Hiç kimse, öğrencileri derslerde bulunma konusunda zorlayamaz. Okula gitmeden eğitim almak istiyorlarsa önemli değil, onlara uzaktan eğitim imkanı sunuyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke genelinde derslere katılım yüksek

Mirzayi, öğretim yılının ilk üç gününde birçok eyalette derslere katılımın yüksek olduğunu ve okullarda sağlık ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulduğunu sözlerine ekledi.

İran'da yeni eğitim-öğretim yılında okullar, bazı günler yüz yüze bazı günler de uzaktan eğitim verecek ve ders süreleri 35 dakika olacak.

Okula gitmeyecek öğrenciler için Eğitim ve Öğretim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 20 Nisan'da faaliyete giren "ŞAD" (Öğrenci Sosyal Ağı) adı verilen uygulama üzerinden öğretmenler, öğrencilerine internet ortamında görüntülü eğitim verecek.

Son 24 saatte 117 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, virüs salgını nedeniyle son 24 saatte 117 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 152 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 22 bin 410'a, vaka sayısının da 388 bin 810'a çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 733'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 335 bin 572'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkede toplam 3 milyon 405 bin 55 kişiye test yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU