Amber Heard karşı atağa geçti: Johnny Depp'e 100 milyon dolarlık dava açıyor

Aquaman yıldızı Heard, Depp’in sosyal medyada kendisine karşı yürüttüğünü iddia ettiği karalama kampanyasına karşı harekete geçti

Depp'in set arkadaşı Mark Rylance kısa süre önce aktörün şiddet uyguladığına inanmadığını söylemişti (AFP)

Ünlü Hollywood yıldızı Amber Heard’ün, eski eşi Johnny Depp’in kendisine açtığı 50 milyon dolarlık davaya karşılık olarak 100 milyon dolarlık başka bir dava açarak misillemeye hazırlandığı aktarıldı. 

Metro'nun haberine göre 9 Ağustos tarihli mahkeme belgelerinde 34 yaşındaki oyuncu, Depp’in kendisine yönelik “tacizi” sürdürdüğü ve “kontrolsüz biçimde hızla artan istismara” maruz kaldığı yönündeki iddialarını tekrarlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan 57 yaşındaki Depp ise, Heard’ün iddialarını reddediyor ve evlilikleri boyunca şiddet uygulayan kişinin Heard olduğunu öne sürüyor. 

Heard’ün sunduğu belgelerde Depp’in kendisine “fahişe”, “mendebur domuz” gibi aşağılayıcı ifadeler yönelttiği iddiası da bulunuyor. 

Heard’ün avukatları, “Depp, internet üzerinden düzenlediği ve yönettiği karalama kampanyasıyla Heard’ü itibarsızlaştırmaya, onun kariyerine, ününe ve geçim kaynağına müdahale etmeye çalışıyor” iddiasında bulunuyor. 

Ayrıca Depp’in karalama kampanyası kapsamında “Heard’ün Twitter hesabını hedef almak ve yapacağı sözleşmeleri etkilemek için hem gerçek hem de sahte sosyal medya hesaplarını kullandığı” öne sürüldü. Bununla birlikte belgelerde şu ifadeler de yer aldı:

Bu hesapların çoğu Heard’ü karalayıp taciz ederken, Depp’in avukatı Adam Waldman’ı övüyordu.

Karayip Korsanları filmindeki Kaptan Jack Sparrow karakteriyle de tanınan Depp ise daha önce Heard’ün 2018’de Washington Post’ta şiddete maruz kaldığına dair kaleme aldığı makalesine karşı 50 milyon dolarlık dava açtmıştı. 

Depp ayrıca kendisini “eşini döven biri” diye niteleyen The Sun gazetesinin yayın hakları sahibi News Group Newspapers’a (NGN) da dava açmıştı. Kısa süre önce aktörün The Sun’a açtığı dava Londra’da görülmüştü. Ancak davanın kararı henüz verilmiş değil. 

Her ne kadar The Sun ve Depp arasındaki davanın sonucunun Eylül’de açıklanması beklense de Heard ve Depp arasındaki gerilim kısa süre içinde sonlanacakmış gibi görünmüyor. 

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU