Michael Bloomberg çoğunlukla siyah öğrencilerin olduğu dört tıp fakültesine 100 milyon dolar bağışlayacak

Ekonomi yayıncılığının en büyük ismi Bloomberg L.P.’nin sahibi Michael Bloomberg, “daha fazla siyah doktorun olması gerek” diyerek dört yıl boyunca dört üniversiteye 100 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu

Milyarder iş insanı Michael Bloomberg, 2002–2013 yılları arasında New York City belediye başkanlığı yapmış, 2020 Başkanlık Seçimleri için aday adayı olmuştu/ Fotoğraf: The Texas Tribune

2020 ABD Başkanlık Seçimleri için Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan ancak daha sonra yarıştan çekilen milyarder iş insanı Michael Bloomberg, soyismini taşıyan vakfın, gelecek dört yılda dört tıp fakültesine toplam 100 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski New York Valisi’nin bağış yapacağı “Meharry Medical College”, “Howard University College of Medicine”, “Morehouse School of Medicine” ve “Charles R. Drew University of Medicine and Science”, ABD’de en fazla siyah öğrenciyi mezun eden dört tıp okulu. 

Forbes’a göre 54,9 milyar dolarlık bir servete sahip Michael Bloomberg, CNN’e verdiği röportajda adaletsiz sağlık hizmeti nedeniyle koronavirüs salgınında siyahların daha fazla acı çektiğini söyledi ve ekledi: Siyahların hayatını kurtarmak için daha fazla siyah doktora ihtiyacımız var. 

Açıklamasında Amerikan Tıp Fakülteleri Birliği’nin verilerini kullanan Bloomberg’e göre ABD nüfusunun yüzde 13’ü siyah ancak siyah doktorların oranı yalnızca yüzde 5. 

Siyah hastaların siyah doktorlar tarafından tedavi edildiğinde daha iyi sonuç alındığını söyleyen ünlü milyarder, Afro-Amerikan öğrencilerin borç yükünü azaltmak gerektiğini, böylelikle siyah doktor sayısının artacağını söyledi. 

1964’te Johns Hopkins Üniversitesi’nden mezun olan Bloomberg, bugüne kadar kendi okuluna 3,35 milyar dolar bağışta bulundu ki bu, ABD’de bir akademik kuruluşa yapılmış en büyük bağış. 


Independent Türkçe, CNBC
 

DAHA FAZLA HABER OKU