Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKB Başkanı Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Barzani sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile de bir araya gelmişti

Neçirvan Barzani - Recep Tayyip Erdoğan / Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen kabul 1 saat 15 dakika sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşılırken resmi açıklama yapılmadı.

Çavuşoğlu: PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık

Sabah saatlerinde Barzani ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "IKB Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti konuk ettik. PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık" ifadelerine yer verdi.

Karşılıklı ilişkiler ve bölgedeki gelişmeler masaya yatırıldı

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise görüşmede karşılıklı ilişkilerin her alanda ve özellikle de ekonomik alanda geliştirilmesi konusunun ele alındığı belirtildi. 

Karşılıklı ticaret alışverişini daha da canlandırılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Erbil-Bağdat ilişkileri ve karşılıklı sorunların çözümünün yanı sıra IŞİD'le mücadele ve bölgedeki gelişmelerin de masaya yatırıldığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU