Netflix'teki korku dizileriyle tanınan Mike Flanagan hayalindeki projeyi açıkladı

Yönetmenin merakla beklenen son Netflix korku dizisi The Haunting of Bly Manor 9 Ekim'de yayınlanacak

Kara Kule serisinin uzun metraj film yerine diziye uyarlanmasının daha elverişli olacağı yorumu yapılıyor (AFP)

Netflix için korku dizisi Tepedeki Ev'i (The Haunting of Hill House ) ve yine aynı platformda yayınlanacak The Haunting of Bly Manor'u yöneten Mike Flanagan, ABD'li yazar Stephen King'in Kara Kule (Dark Tower) serisini de yönetmek istiyor.

Daha önce King'in iki romanından korku gerilim filmleri Gerald’s Game ile Doktor Uyku'yu (Doctor Sleep) başarıyla uyarlayan ABD'li yönetmen eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 kitaplık bir seri olan Kara Kule'nin başrolünde Idris Elba ve Matthew McConaughey'nin yer aldığı film uyarlamasıysa olumsuz tepkiler almış, Amazon Stüdyoları da 2020 başında hikayenin dizisini çekmekten vazgeçmişti. 

 SyFy'a bir röportaj veren Flanagan, King'in en büyük eseri sayılan Kara Kule'nin rüya projesi olduğunu şu sözlerle ifade etti.
 

Kara Kule sonsuza dek anlatmayı istediğim hikeye olarak kalacak. Bu Kutsal Kase olabilir. Bir uyarlama zorluğundan bahsedecek olursak çok sayıda yetenekli insan bunu başarmak için çok fazla zaman ayırdı ve ruhen ve bedenen çok emek sarf etti.


Stephen King daha önce ABD'li ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in kült filmi Cinnet (The Shining) dahil eserlerinden uyarlamaları beğenmediğini ifade etmiş ancak Flanagan'ın işlerinden övgüyle bahsetmişti.

Ancak Flanagan'ın hayalindeki projeyi hayata geçirmesine biraz daha zaman var gibi gözüküyor zira yönetmen Midnight Mass ve The Midnight Club adlı iki Netflix dizi projesinin daha yönetmenliğine getirilmişti.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU