Gençlerbirliği Teknik Direktörü Nobre: Alex'in kafasında Fenerbahçe var

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, eski takım arkadaşı Alex de Souza'nın gelecek planları arasında Fenerbahçe'nin yer aldığını belirterek, "Belki bir teklif gelir. Alex kursa başladı, lisansını aldı" dedi

Mert Nobre / Fotoğraf: AA

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, 2004-2006 yıllarında Fenerbahçe'de birlikte forma giydiği eski takım arkadaşı Alex de Souza'nın muhteşem bir futbol aklının olduğunu söyledi.

Alex'in kariyer planı hakkında da görüşünü aktaran Nobre, şu ifadeleri kullandı:

Alex'in kafasında Fenerbahçe var. Belki bir teklif gelir. Alex kursa başladı, lisansını aldı. Ne zaman olur, düşüncesini bilemiyorum. Bunu sadece kendisini bilir. Alex bambaşka bir oyuncuydu. İnanılmaz akıllı bir oyuncu. Her maçta en az 4-5 net pozisyon hazırlar. Herkesi normal olarak görürsek, Alex ekstraydı. Çok akıllı bir futbolcuydu.

Ali Sami Yen Stadı'nda attığı golü unutamıyor

Türkiye'de attığı gollerle hafızalara kazınan Mert Nobre, Fenerbahçe formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaydettiği golü unutamadığını dile getirdi.

27 Kasım 2005'te Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı maçın galibiyet golünü atan Nobre, şöyle konuştu:

Çok gol attım ama en unutulmazı, Fenerbahçe formasıya Galatasaray'a Ali Sami Yen Stadı'nda attığım goldü. Mondragon'un üzerinden aşırtmıştım. O golü unutamıyorum.

Nobre, kariyeri boyunca en zorlandığı kalecinin ise Rüştü Reçber olduğunu aktardı.

Türkiye'de 7 kupa kazandı

Türkiye'ye ilk kez 2004 yılının başında Fenerbahçe formasıyla ayak basan Nobre, 2005-2006 sezonunun sonuna kadar sarı-lacivertli takımda oynadı. 

Brezilyalı eski futbolcu, daha sonra sırasıyla Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Erzurumspor ve Gençlerbirliği formalarını giydi. 

Fenerbahçe ile 2, Beşiktaş ile de 1 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Nobre, siyah-beyazlı takımla 3 Türkiye Kupası, 1 kez de TFF Süper Kupa zaferi elde etti.

Futbol kariyerinde 524 maça çıkan Nobre, 191 gol atıp 52 asist yapma başarısı gösterdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU