Karar yazarı: Kamudaki bütün kurgular gelecek bir talimatın gereğini yapmaya ayarlı

Karar yazarı Verçin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde, sorun çözme veya iş geliştirmeyle ilgili hiçbir iş ve yetkinin bürokratlara devredilmediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Mehmet Ali Verçin,Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi (CHS) döneminde, sorun çözme veya iş geliştirmeyle ilgili hiçbir iş ve yetkinin bürokratlara devredilmediğini, hükümetin bürokratlardan gerçek bir hizmet talebi olmadığını savundu.

Verçin, “Bütün üst düzey yöneticiler kendilerine verilebilecek bir talimatın gereğini yerine getirebilmek için uslu uslu bekliyor. Kamudaki bütün kurgular gelecek bir talimatın gereğini yapmaya ayarlı” diye yazdı.

Karar’daki yazısında, “Hem üst düzey bürokrat seçiminde ‘liyakat değil itaat ve sadakat’ prensibi işletilmektedir hem de en önemli yetkinliği ve erdemi itaat ve sadakat olan bu ‘güvenilir üst düzey yöneticilere’ hiçbir yetki devri yapılmamaktadır” ifadelerini kullanan Verçin şöyle devam etti:

Başta bazı muhalifler olmak üzere neredeyse herkes sistemdeki tıkanıklığı Sayın Cumhurbaşkanının karakter yapısına yoruyor. Katiyen katılmıyorum.  Bu CHS değişmedikçe Türkiye kan kaybetmeye devam edecek, AK Parti de.  Gelen haberleri, açıklanan verileri ve yürütmenin iddialarını her gün analize tabi tutarak damıtmak, musahhihlik ve münekkidlik yapmak yararsız bir iş gibi gözüküyor. 

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU