Eski Beyaz Saray sözcüsü: Kuzey Kore lideri bana göz kırptı, Trump ise "Sana asılmış, artık bir fedakarlık yaparsın" dedi

Sanders anılarını yazdığı kitapta, hadiseyi duyduğunda kahkaha koparan Trump'ın kendisine "Eşin ve çocukların seni özleyecek ancak ülken için bir kahraman olacaksın!" dediğini aktardı

Trump ve Kim Jong-un'un katıldığı yemekte Amerikan heyetinde Sarah Sanders da yer almıştı (@markknoller/Twitter)

Beyaz Saray sözcülüğü yaptığı dönemde ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarının ateşli savunucularından biri olan Sarah Sanders kaleme aldığı anılarında yakın geçmişe dair ilginç bilgilere yer verdi.

Sanders, Speaking for Myself: Faith, Freedom, and Fight of Our Live Inside the Trump White House (Kendi Adıma Konuşuyorum: Trump'ın Beyaz Saray'ında İnanç, Özgürlük ve Hayat Mücadelemiz) adlı kitabında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la Trump arasında Haziran 2018'de Singapur'da gerçekleşen zirve sırasında başından geçen bir anıyı da paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek hafta çıkacak kitabın bir kopyasını temin ettiğini belirten Guardian'ın haberine göre Sanders, bahsi geçen görüşmede "Kim'in kendisine göz kırptığını" ve bu hadiseyi paylaştığı Trump'ın gülerek "Sana asılmış" dediğini ve "Kuzey Kore'ye gidip herkes için fedakarlık yapması gerektiğini" söylediğini yazdı.

Anlatılanlara göre söz konusu zirvede iki lider, kadın futbolu dahil spor üzerine sohbete tutuşmuştu. Sonrasında Sanders kafasını kaldırdığında "Kim'in kendisine bakmakta olduğunu" fark etti ve olay şöyle gelişti:

Doğrudan göz teması kurduk. Kim başını salladı ve görünüşe göre bana göz kırptı. Afalladım. Bakışlarımı hemen önüme çevirdim ve not almaya devam ettim…. Bu da neydi, Kim Jong-un bana işaret vermedi ya dedim!

Sonrasında havalimanına giderken bindikleri "Canavar" adlı başkanlık limuzininde, başından geçenleri Trump'la ve Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ile paylaştığını belirten Sanders, Başkan'ın "Kim Jong-un sana asılmış. Öyle yapmış. Lanet, asılmış işte!" yanıtını verdiğini aktardı.

Sanders kastettiği şeyin bu olmadığını izah etmeye çalıştığını ve Trump'a "Efendim, lütfen yapmayın" dediğini yazdı.

Kitaba göre bu yaklaşımında Kelly'den de destek alan Trump şaka yollu konuşmasına "Peki Sarah. Tamam. Kuzey Kore'ye gidiyorsun ve elini taşın altına koyuyorsun! Eşin ve çocukların seni özleyecek ancak ülken için bir kahraman olacaksın!" diye devam etti.

Sanders bu sohbet sırasında araçta Trump ve Kelly arasında kahkahalar koptuğunu da aktardı.

Trump, Kim'le Singapur ve Hanoi'nin yanı sıra Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgede olmak üzere üç kez bir araya gelmişti.
 


Ülkenin tanınmış Cumhuriyetçi ailelerinden birine mensup olan Sanders'ın babası Mike Huckabee, 2008 ve 2016'da başkan aday adayıydı, Sanders'ın da Arkansas'ta valilik için yarışmaya niyetli olduğuna dair haberler çıkmıştı.

Bununla birlikte kısa süre önce Trump'a sırt çevirerek Başkan hakkında ses getiren iddiaları kitabında anlatan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı "güç sarhoşluğuyla" suçlayan Sanders, kendi anılarındaysa Trump'ın ve üst düzey yardımcıların "kaba ya da kadın düşmanı" görülen davranışlarından söz etti.

 

Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU