Akit yazarı: Gelin, imam hatiplerdeki mevcut eğitim müfredatını ve programını bazı pratik düzenlemelerle bütün ortaokullarımıza ve liselerimize acilen taşıyalım

Akit yazarı Yıldız, çok acil bir “Manevi Diriliş Hamlesi” başlatılması gerektiğini savundu

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdullah Yıldız, son yıllarda akademik başarıları ile büyük takdir topladığını iddia ettiği imam hatip okulu öğrencilerinin manevi ve ahlaki donanımlarıyla bütün bir insanlığın özlediği ‘Asım’ın Nesli’nin prototipleri olmaya aday göründüğünü öne sürdü.

Yıldız, “Öyleyse gelin, İmam Hatiplerdeki mevcut eğitim müfredatını ve programını bazı pratik düzenlemelerle bütün ortaokullarımıza ve liselerimize acilen taşıyalım” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Pırıl pırıl genç zihinleri ‘seküler’ sapmaların kirletmesine daha fazla izin vermeyelim; inkâr ve ifsat odaklarının insafına terk etmeyelim” diyen Yıldız, Akit’te “İmam Hatip müfredatı bütün okullarda uygulanmalı” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Yıldız şöyle devam etti:

Gelin, bütün bir insanlık olarak tehdidi altında olduğumuz korona salgınının eğitim sistemi başta olmak üzere hayatın her alanını etkilediği bir ortamda ve ülke olarak karşı karşıya bulunduğumuz içerden ve dışardan, karadan ve denizden, maddi ve manevi tüm şeytani şer saldırılar karşısında iç direncimizi ve iç bütünlüğümüzü pekiştirmek ve bunu sağlayacak kadim İslami değerlerimizi tahkim etmek için çok acil bir “Manevi Diriliş Hamlesi” başlatalım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Millî Eğitim Bakanlığı (özelde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü), Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Aile Bakanlığı, TRT vb. konuyla ilgili bütün kurum ve kuruluşları bir araya getirerek kapsamlı bir çalışma yapalım. Allah, Peygamber, Kur’ân, vatan, din kardeşliği, sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma vb. gibi ortak manevi değerlerimizi yeniden ve hızla inşâ ve ihyâ edelim. Bu “Diriliş Hamlesi”nin içeriğini de İmam Hatip müfredatını merkeze alınarak süratle hazırlayalım ve ilgili bütün kurum, kuruluş ve okullarımızca da acilen uygulamaya koyalım.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU