TİP Milletvekili Atay, uğradığı saldırıdan sorumlu tuttuğu İçişleri Bakanı Soylu’ya sordu: Nerede kalmıştık?

İçişleri Bakanı Soylu ile sosyal medyada girdiği polemiğin adından bir grubun saldırısına uğrayan Akay, Soylu’yu Twitter’dan etiketleyerek “Nerede kalmıştık” diye sordu

Soylu ile Atay arasındaki polemik sürüyor / Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, tecavüzle suçlanan uzman Musa Orhan ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketleyerek şöyle demişti:

Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız.

Soylu’dan bu paylaşıma cevap yine Twitter’dan geldi.

Soylu mesajında Atay’a yönelik olarak “Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da Senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı. Dikkat yakalanma...” dedi.

Karşılıklı polemikten saatler sonra Kadıköy’de bir sokak arasında yürüyen Atay’a arkadan yaklaşan ve kimliği belirlenemeyen dört beş kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Olayın ardından partili arkadaşlarınca hastaneye kaldırılan Atay, burada alınan ifadesinde saldırganlardan şikayetçi oldu.

Saldırıdan Soylu'yu sorumlu tuttu

Cumhuriyet Gazetesi'nden Tuğba Özer'in haberine göre Atay, ifadesinde ölüm tehditleri aldığını hatırlatarak, "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

3 veya 4 kişi saldırdılar, küfür ederek 'vatan haini' diye bağırdı

Atay, ifadesinde saldırı anını da şöyle anlattı:

31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01:00 sıralarında Dr. Esat Işık caddesinde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak'a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı.

Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek 'vatan haini' diye bağırdı. Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşgallerini net olarak hatırlamıyorum. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim.

"Olayın faili beni hedef gösteren Soylu'dur"

Atay verdiği ek beyanında ise ölüm tehditleri aldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs'ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyandan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur.

Atay'ın avukatı kamera ve baz istasyonu kayıtlarının incelenmesini istedi

Bu arada Atay'ın avukatı Onur Güneş ise olayın yaşandığı sokakta kamera çalışmasının yapılmasını ve baz istasyon kayıtlarının alınmasını talep etti.

Güneş, saldırının planlı yapılmış olduğu üzerinde durduklarını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

Mekandan çıktık sonra 50 metre yürümesinin ardından bu saldırı gerçekleştiriliyor. Bizim tahminimiz şu; birden fazla kişinin bu kadar kısa bir mesafede Atay'ı görüp bir milletvekiline saldırmaya karar vermesi hayatın olağan akışına aykırı. Ya oraya girerken bir takip söz konusuydu ya da o içerideyken orada olduğu haber alınarak dışarıda beklenilmiş. İki ihtimalden biri. Bu da kamera kayıtlarından ve baz sinyallerinden ortaya çıkacak.

 

Saldırının ardından gece boyu hastanede tetkikleri devam eden Atay’ın durumunun iyi olduğu belirtildi

TİP’ten yapılan açıklamada “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece “kimliği belirsiz” bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir” denildi.

 

Atay’dan ilk mesaj, Soylu’dan henüz açıklama yok

Olayın ardından şu ana kadar Soylu’dan bir açıklama gelmezken Atay, Soylu’yu etiketleyerek “Nerede kalmıştık?” diye bir mesaj daha attı.

Bugün görüşmek için aradığımız Atay’ın telefonuna bakan danışmanı Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve dinlendiğini belirtti.

Danışman şu ana kadar saldırganlara dair bir bilginin ellerinde bulunmadığını söyledi.

Atay’ın gün içerisinde veya Salı günü kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Independent Türkçe / Cumhuriyet 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU