Soylu'dan Barış Atay'a: Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da, senden tam tecavüzcü olur

Sosyal medya hesabından Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın" diyen Atay'a, İçişleri Bakanı sert yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Siirt'te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er'e "nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Musa Orhan'a ait olduğu iddia edilen mesajları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyen Atay, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız " ifadelerini kullandı.

Atay'ın paylaşımına cevap veren Soylu ise, "Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da Senden tam tecavüzcü olur" dedi.

TİP: İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir

TİP, daha sonra Soylu hakkında bir açıklama yaptı.

"İçişleri Bakanı haddini bilmelidir!" başlığının kullanıldığı açıklamada,  "İçişleri Bakanlığına Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olan bir bürokratın görevi, seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Türkiye'nin kadın katillerinin, tecavüzcülerin sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı bir ülke haline gelmesinde birinci derece sorumluluğu olan kişi Süleyman Soylu'dur.
İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir.

 

Ne olmuştu?

Siirt'te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er'e "nitelikli cinsel saldırı' Musa Orhan isimli uzman çavuş hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş Orhan ise 17 Temmuz'da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol' tedbiri ile serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine sosyal medyada "#MusaOrhanTutuklansın" etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Hakkında tekrar yakalama kararı çıkartıldıktan sonra teslim olan Musa Orhan cezaevine gönderişmiş ve ardından çıkarıldığı mahkemede tahliye edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU