Barcelona'dan ayrılacağı iddia edilen Messi için Juventus da devrede

Cristiano Ronaldo'nun da formasını giydiği Juventus'un Barcelona'dan ayrılacağı iddia edilen Lionel Messi ile irtibata geçtiği ve iki yıldızı aynı takımda buluşturmak istediği ileri sürüldü

Juventus, Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'yu bir arada oynatmayı planlıyor / Fotoğraf: Reuters 

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'dan ayrılacağı konululan Lionel Messi'nin adı, Manchester City, Paris Saint-Germain ve Manchester United'ın ardından Juventus'la da anılıyor.

Barcelona'dan eski hocası Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City'nin, Messi'nin transferi için ismi bir adım öne çıksa da Fransa'nın önde gelen gazetesi L'Equipe, İtalyan devi Juventus'un da Messi için devreye girdiğini ileri sürdü.

L'Equipe'teki habere göre, Arjantinli yıldız için girişimde bulunan Juventus, dünya futbolundaki tüm takımların hayali olan Cristiano Ronaldo-Messi ikilisini birlikte oynatmanın planlarını yapıyor ve bunun için ilk adımı attı.

Torino ekibi yıldız oyuncunun menajerliğini yapan babası Jorge Messi'yle transfer görüşmesi için irtibata geçti ve tarih aldı. 

Serie A'yı domine eden Juventus'un Şampiyonlar Ligi'ni hedeflediği ve gelecek sezon benzersiz bir hücum hattı oluşturmayı planladığı yazıldı.

Dünya futbolunun son dönemdeki en büyük bireysel rekabetinin taraflarının, toplam 11 Altın Top Ödülü var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barcelona'nın alt yapısında yetişen ve genç takım dahil 20 yıldır bu kulüpte olan Messi, 2004'ten bu yana A takım formasını giyiyor. 

33 yaşındaki Lionel Messi, Barcelona formasıyla 10 La Liga, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupa ve 3 kez de FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Toplamda 6 kez yılın futbolcusu ödülüne layık görülen Arjantinli yıldız, UEFA tarafından 2011 ve 2015 yıllarında Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçildi.

İspanya La Liga'da 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6, İspanya Kral Kupasında 3 ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda 1 kez olmak üzere toplam 16 kez gol kralı olan Messi, 10 kez de La Liga'da sezonun oyunusu ödülüne layık görüldü.

Bu sezon 8'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 44 maçta forma giyen Messi, takımına 31 gol, 26 asistlik katkı yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU