Altun'dan 30 Ağustos açıklaması: Birileri yıllardır suni rejim krizleri çıkarmaya çalıştı

30 Ağustos kutlamalarının yasaklanmasına ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanı, "Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gündelik ve suni tartışmaların şekillendireceği etkinlikler değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Altun, kutlamaların "devlet ciddiyetine uygun bir şekilde aylar öncesinden yapılan planlamalara uygun bir şekilde icra edileceğini" söyledi.

Altun, birilerinin yıllarca ülkede suni rejim krizleri çıkarmaya çalıştığını savunarak, "Söz konusu unsurlar bunu yaparlarken daima resmî bayramları ve sembolleri manipüle ettiler" ifadelerini kullandı.

Altun, şu mesajları paylaştı:

"Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gündelik ve suni tartışmaların şekillendireceği etkinlikler değildir. Söz konusu kutlamalar devlet ciddiyetine uygun bir şekilde aylar öncesinden yapılan planlamalara uygun bir şekilde icra edilecektir.

Birileri bu ülkede yıllarca vesayet odaklarını kışkırtmak için suni rejim krizleri çıkarmaya çalıştı. Söz konusu unsurlar bunu yaparlarken daima resmî bayramları ve sembolleri manipüle ettiler. Bugün yine bu türden beyhude girişimlerle karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz.

Bugün, devlet milletiyle gerçek manada bütünleşmiş, vesayet odakları tasfiye olmuştur. Cuntalar ortadan kalkmış, terör kaynağında kurutulmaya başlanmış ve demokratik siyaset itibar kazanmıştır. Bütün bunlar sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde hayata geçmiştir."

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iptal edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU