ABD Başkan Yardımcısı Pence'den polise destek: Sokaklarımızda hukuk ve nizamı sağlayacağız

Ülkedeki polis karşıtı gösterilere ilişkin açıklama yapan Pence, "Açık olmak gerekirse ister Portland'da, ister Minneapolis'de, ister Kenosha'da olsun şiddet durmalı. Birçok kahraman, bizim özgürlüklerimizi savunurken yaşamını yitirdi" dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhuriyetçi Parti Kurultayındaki konuşmasında, ülkenin bazı büyük şehirlerindeki ırkçılık karşıtı protestoların şiddet eylemlerine dönüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İkinci kez bu göreve aday gösterilmesinden dolayı kurultayda kabul konuşması yapan Pence, ülkede şiddet eylemleriyle ilgili, "Açık olmak gerekirse, ister Portland'da, ister Minneapolis'de, ister Kenosha'da olsun şiddet durmalı. Birçok kahraman, bizim özgürlüklerimizi savunurken yaşamını yitirdi" ifadesini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sokaklarımızda hukuk ve nizamı sağlayacağız"

Pence, insanların barışçıl bir şekilde protesto düzenleme haklarına saygıları olduğunu vurgulayarak, "Her ırktan, mezhepten ve renkten Amerikalı için sokaklarımızda hukuk ve nizamı sağlayacağız" dedi. 

Polis ve askere desteklerinin tam olduğunu ifade eden Pence, "Trump yönetimi altında, halkı koruma çizgisi olan polislerin yanında yer alacağız. Polis teşkilatlarına verilen fonu ne şimdi ne de başka bir zaman asla kesmeyeceğiz" mesajını verdi. 

Pence şunları kaydetti:

Amerikan halkı, güvenlik güçlerimizi desteklemekle Afrika kökenli Amerikan komşularımızın hayat standartlarını artırmak arasında bir tercih yapmak zorunda olmadığımızı biliyor. Yönetimimizin ilk gününden bu yana biz bunun ikisini de aynı anda yaptık. Beyaz Saray'da bir 4 yıl daha bunu yapmaya devam edeceğiz.

Trump'ın Demokrat rakibi Joe Biden'a da yüklenen Pence, bu kişinin "Polise fonlar kesilsin" kampanyasına destek verdiğini öne sürerek, "Biden'ın Amerikasında kimse güvende olmayacak." uyarısında bulundu. 

Pence, Biden'ın politikalarını da eleştirerek, "Biden, radikal solun Truva Atı olmaktan başka bir şey olamayacaktır" dedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU