Gelecek Partisi'nden doğalgaz rezervi üzerinden Bakan Albayrak’a eleştiri: Ekonomide açtığınız delik büyük

Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Albayrak’ın bakanlık görevi döneminde Merkez Bankası’ndan 94 milyar dolar eritttiği savunuldu

Fotoğraf: Reuters

Gelecek Partisi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştiren bir video yayınladı.

Videoda Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervinden 3 yıl sonra gelmesi hedeflenen paranın yılda 8 milyar dolar olduğu hatırlatılarak, bu paranın ekonomiye katkısı irdelendi.

Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda “Albayrak’ın 2019’dan bu yana Merkez Bankası’ndan 'erittiği' paranın 94 milyar dolar, göreve geldiğinden beri milli gelir kaybının yaklaşık 200 milyar dolar, kamunun borç artışının 750 milyar lira olduğu” öne sürüldü.

Albayrak’ın göreve geldiğinden bu yana artan kur sebebiyle kamu - özel işbirliklerinden Hazine’ye yüklenen borcun 400 milyar TL olduğunun belirtildiği videoda, “Borsa İstanbul’da en büyük 30 şirketin değer kaybının 30 milyar dolara ulaştığı” ifade edildi.

Videoda, "Bakan Albayrak’ın insafına kalmış Türkiye ekonomisinde açılan deliğin büyük, bulunan yamanın ise çok küçük olduğu" ifade edilerek “Sayın Bakan gaza gelmeye hiç gerek yok, zira ekonomide açtığınız delik büyük ülke olarak bulabildiğimiz yamaysa çok küçük” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU