Gülistan Doku'nun dayısı: Kızımızı bulun, siz olsanız evladınızı ortada bıraktırır mısınız?

236 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Doku'nun dayısı Mehmet Nur Kan, "Yer yarıldı da içine girmedi ya Gülistan. Zaynal Abakarov'u sıkıştırmadan kızımızın nerede olduğu bulunamayacak. Bunu devletten bekliyoruz" dedi

Gülistan Doku'ya ne olduğu, yaklaşık 8 aydır belirsizliğini koruyor. 21 yaşındaki Doku'nun dayısı Kan, devletten bu işin peşini bırakmamasını talep ediyor / Fotoğraf: Twitter / @AygulDoku

En son 5 Ocak tarihinde Zaynal Abakarov'la görüşen 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan hala haber yok.

236 gündür nerede olduğu belirsizliğini koruyan Munzur Üniversitesi öğrencisi Doku'nun intihar ettiği iddialarına başından beri inanmayan ailesi, Uzunçayır Baraj Gölü'deki aramaların sonuçsuz kalmasına şaşırmıyor.

Aile, olayda şaibelerin bulunduğunda ısrarcı.

Gülistan Doku'nun dayısı Mehmet Nur Kan, Zaynal Abakarov'un üvey babasının polis olması nedeniyle korunduğu görüşünde.

Kan; Zaynal Abakarov, Abakarov'un annesi ve üvey babası Engin Y.'nin yeniden ifadelerinin alınmasının, soruşturmada kilit önem taşıyacağına inanıyor.

Yaklaşık 8 aydır bulunamayan Gülistan Doku'nun durumunu konuşmak için ulaştığımız Mehmet Nur Kan, "Yazıktır kızımızı bulun, 21 yaşındaki evladımızı ortada bırakmayın. Tunceli, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağladığı, ülke sınırları içinde bulunan, ufak bir yer" diyor.

"Gülistan'ın kız arkadaşları Zaynal'dan şüphelendiklerini söylediler"

Ocak ayında Gülistan'ın ortadan yok olmasının ardından gece 01.00-01.15’te Diyarbakır’dan Tunceli’ye hareket ederek, sabah saat 04.00 sullarında kente vardıklarını, 05.00-06.00 civarında ise kakarakola gidip şikayetçi olduklarını belirten Kan, Gülistan'ın arkadaşlarının olayın en başından beri Zaynal Abakarov'dan şüphelendiğini anlattı:

Gülistan’ın intihar edeceğine kimse inanmıyor zaten. Kızımızın arkadaşları da o çocuktan (Zaynal Abakarov) şüphelendiklerini söylediler.

Kan, başlangıçta Zaynal'in ifadesinin alınmasıyla ilgili çelişkilerin yaşandığını savundu:

Mehmet komiser, gündüz bize Zaynal’ın ifadesinin alındığı söylemişti. Ama akşam Tunceli Emniyet Müdürü geldiğinde, ona ifadeyi almadıklarını söylediler. Burada bir çelişki var. 3-4 sefer başsavcıyla, emniyet müdürüyle, veliiyle konuştuk, ifadesinin alındığını ama tutuklanacak delil olmadığı söylendi. İçişleri Bakanı Soylu, Tunceli’ye geldi, kendisiyle de görüştük. Yer yarıldı da içine girmedi ya Gülistan. İntihar etmedi. Barajda yok bu kız. Zaten dalgıçlar da 'Bu kız burada yok. Bu barajdan çıksın, biz mesleği bırakıyoruz' diyordu.

"O bayanlardan neden ifade alınmadı?"

Gülistan Doku'nun ulaşılan son görüntülerinde Zaynal'le kafenin önünde konuştuğu görülmüştü.

Dayı Kan, bilirkişinin, Gülistan ve Zaynal'in yanlarına iki bayanın geldiğini söylediğini savundu.

Kan, "Gülistan ve Zaynal’le kafenin içinde görülüyorlar. O bayanlardan neden ifade alınmadı?" diye sordu.

"Gülistan’ın o gece bir şeye şahit olduğundan da şüpheleniyoruz"

Olaya ilişkin çeşitli iddiaları da gündeme getiren Kan, "Zaynal’in ailesinin yaptığı işlerle ilgili olarak öne sürülen şeyler var. 21 yaşındaki bir kız ortalıkta yok. Aile doğru dürüst ifade vermedi. Gülistan’ın o gece bir şeye şahit olduğundan da şüpheleniyoruz" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Bu çocuğun arkasında kim var?"

Gülistan'dan haber alınmayan ilk günden beri, genç kızın arkadaşlarının Zaynal ve ailesinden şüphelendiği iddialarını yineleyen Mehmet Nur Kan, "Bu çocuğun arkasında kim var?" diye sordu.

Gülistan'ın zorla arabaya bindirilği iddiaları...

Dayı Kan, kendilerine gelen duyumları ise şu ifadelerle aktardı:

Zorla arabaya bindirildi Gülistan. Evde tartışıyorlar, gece 11’de yurt kapandığından, gidiyor Gülistan. Bize gelen duyumlar, orada tartışma olduğu ve kızın zorla arabaya bindirildiği yönünde. Halkın polisi aradığı ve polisin geldiği yönünde. Savcı ve görgü şahitleri olayı kabul ediyor. 'Gülistan şikayetçi olmuyor' denildi. Ama nereden bilelim olmadığını? O polisler, Zaynal’in üvey babasını tanıyan kişiler!

Zaynal Abakarov'un şu an nerede bulunduğuna ilişkin bilgilerinin olup olmadığını da sorduğumuz Kan, "'Bakan Soylu, gözlemimiz altında' dedi. Buradaymış. Polis oğlu olmasaydı, bu çocuk, bir günde çözülecek şeydi. En başta bilgisayarlara, telefonlara el konuur, çocuktan ifade alınırdı. Bu çocuğu korudular. Telefona, bilgisayarlara neden el konulmadı? Rusya'ya kaçtı, sonra geldi" dedi. 

"21 yaşındaki kızımızı bulun. Siz olsanız evladınızı ortada bıraktırır mısınız?"

Son olarak Kan, Tunceli'nin yeni Valisi Mehmet Ali Özkan'ın da aralarında bulunuğu devlet yetkililerine şöyle seslendi:

Zaynal Abakarov’u sıkıştırmadan Gülistan’ın nerede olduğu bulunamayacak. Bunu devletten bekliyoruz. Devlet bunu yapmak zorunda. Devlet eninde sonunda ortaya çıkarır diye umuyoruz. 100 yıl da geçse bu konuyu ortada bırakmayız. 21 yaşındaki kızımızı bulun. Siz olsanız evladınızı ortada bıraktırır mısınız? İki saniyeliğine düşünün. Bırak çocuğu, insanın uzaktan tnaıdığı biri olsa üzülür. En son kiminle olduğu ortada. Aslında her şey ortadadır.

  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU