BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Milli bayramlarını kutlayamayanlar, dini bayramlarını kutlayamaz

Baş, Malazgirt Zaferi nedeniyle yayımladığı yazılı mesajda milli bayramların kutlanması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: BTP Basın Birimi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Baş, “Merhum liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş'ın tarihe geçen, ‘Milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayamazlar’ sözünü hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Baş, “Malazgirt'te 26 Ağustos 1071'de karşı karşıya gelen iki ordu değil, iki medeniyettir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sakarya Meydan Muharebesi’ni bir 26 Ağustos günü başlatması da, bu medeniyet tarihine vurgudur” dedi.

Malazgirt’e dair hatırlatmada bulunan Baş, ağustos ayının Türklerin tarihlerinde zaferlerle dolu bir ay olduğunun söyledi.

Baş açıklamalarına şöyle devam etti:

Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz zaferleriyle bezenmiş 1921 ve 1922 Ağustos ayları, Türk Milletinin iradesi, imanı, kültürü ve siyasetinin Mustafa Kemal adı etrafında ortaya çıktığı günlerdir. Merhum liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş'ın tarihe geçen, "Milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayamazlar" sözünü hatırlatıyoruz. Bizler de O'nun yürüdüğü yolda, "milli bütünlüğümüzü dini bütünlük, dini bütünlüğümüzü milli bütünlük" görerek, yürüyüşümüze devam ediyoruz.

"Evlerinize Türk bayrağı asın, yoksa düşmanlar kendi bayraklarını asarlar"

“Ve yine merhum liderimizin ifade ettiği gibi ‘milli günlerimizde evlerinizin pencerelerine Türk bayrağı asınız, yoksa düşmanlarınız gelir, sizin evlerinize kendi bayraklarını asarlar’ diyoruz” ifadelerini kullanan Baş şunları ifade etti:

Çünkü biliyoruz ki, Türkiye'yi hedef alan planları, geçmişte olduğu gibi yine milletimizin azmi ve kararlılığı boşa çıkaracaktır. Unutmamalı ki 26 Ağustos 1071, haçlı zincirinin kırılıp, Anadolu kapılarının Türk medeniyetine açıldığı gündür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU