Çorlu’daki tren faciası için adalet nöbeti...

Tekirdağ’daki faciada hayatını kaybedenlerin aileleri hergün saat 10 ile 12 arasında Çorlu Adliyesi önünde adalet arayacak, nöbetin ilk günü sona erdi

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'deki tren kazası faciasında 25 kişi hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: Twitter

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren faciasında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları adalet nöbetine başladı. 
 

çorlu tren faciası adalet nöbeti 2.jpg
Çorlu'daki tren faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri Çorlu Adliyesi'nde buluştu / Fotoğraf: Twitter


Çorlu Adliyesi önünde bugün başlayan adalet nöbetinde aileler basın açıklaması yaptı.
 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aileler 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı faciada sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına ve esas sorumlular hakkında bir şey yapılmadığı gerekçesiyle tepki gösteriyor.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı geçen ay delil yetersizliği nedeniyle bürokratlar ve üst düzey TCDD yetkilileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığını karar vermişti. Ayrıca haklarında "taksirle birden fazla ölüme ve yaralanmaya neden olmak"tan soruşturma yürütülen makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin ile tren şefi Hüseyin Kahraman hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Gerçek sorumluların gizlediğini ve aklanmaya çalışıldığını iddia eden aileler, “Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” diyerek destek için herkesi  bugünden itibaren hafta içi her gün saat 10.00 -12.00 arasında Çorlu Adliyesi önüne davet etti.
 


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz Pazar günü Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin, altı boşalan menfezden geçmesinin ardından vagonlarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 338 kişi yaralanmıştı.
 

çorlu tren faciası adalet nöbeti 3.jpg
Adalet nöbetinin birinci gününe yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz de katıldı / Fotoğraf: Twitter


Adalet nöbetinin ilk gününe katılanlardan biri de tren faciasında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Arda Sel'in annesi Mısra Öz Sel oldu. Mısra Öz Twitter'dan nöbete destek çağrısı yaptı. 
 


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU