Trump’a karşı medya savaşı: Önemli olan bizim çıkarlarımız!

Profesyonel olmayan medya çöpünü, sol hareket ailesi için kapsamlı zafer ‘kampanyalarından’ servis etme tuzağına mı düşülüyor?

Fotoğraf: Reuters

ABD merkezli Fox Network tarafından yayımlanan yakın tarihli bir araştırma, ABD merkezli ABC, CBS ve NBC kanallarındaki akşam haberleri bültenlerinin, ABD Başkanı Donald Trump’a ilişkin haberlere yer verirken, Demokrat aday Joe Biden’a kıyasla 150 kat daha fazla olumsuz olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre Medya Araştırma Merkezi’nde araştırma direktörü Litch Noyes, ilginç bir açıklamada bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

35 yılı aşkın bir süredir medya ve seçimler üzerine çalışıyorum. Daha önce hiç böyle bir şeye tanık olmadım. Rakamlara göre izleyiciler, Trump hakkında, Biden’a kıyasla 150 kat daha fazla olumsuz yorum işitti. Bunlar, haber raporları değil, devam eden negatif bir reklam kampanyasıdır.


Bu durumla ilgili şikayet, ABD başkan adayı, iş adamı ve muhafazakar siyasi buldozer olan Donald Trump’ın Beyaz Saray’a ulaşmak için gerçek bir şansa sahip olduğunun ortaya çıktığı ilk günlerde görülmeye başladı.

Radikalizm yanlısı liberal medya, Trump’ın kişiliği ve değerleriyle alay etmeye çalışırken, kamuoyu anketlerinin Hillary Clinton lehine olduğunu gösteren yalanlar söyledi ve hatta bu yalanlara inandı.

Ali Muhammed Salih’in bu gazete hakkındaki araştırmasına göre analitik bir çalışma, New York’taki Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi (Columbia Journalism Review) tarafından yayımlanan bir derginin Ağustos 2017 sayısında, Trump karşısında medyanın, dost ve düşman olarak ikiye bölündüğünü ortaya koydu.

Daha sonra bu dergi, Trump’a karşı ‘önyargılı’ bir yoruma yer verdi! Muhammed Salih ayrıca, modern çağda hiçbir ABD Başkanına yapılmamış bir sınıflandırmanın ortaya koyulduğuna dikkati çekmişti.

Çalışma, sınıflandırmanın ‘uzun sürmeyeceği ve sahibiyle ilgili olduğu’ sonucuna vardı. Ancak o andan 2020 yılında yeni seçim döneminin başlamasına kadar durum, Trump’ın sahneyi gerçekten olduğu gibi tanımladığını ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı şekilde durum, Obama akımının gazetecilerinin ve Trump’ın ifadelerinin ve temsil ettiği şeylerin her anlamıyla ‘düşmanı’ olan anarşist solcuların bir kopyası niteliğindeki Demokrat Parti’nin yeni versiyonunun, gazetecilik mesleğini yolundan saptırdığını gösterdi.

Fox News ile bir telefon görüşmesi sırasında Başkan Trump, Obama akımı yandaşlarından ve diğer ağlardan gazeteciler hakkında konuşurken, şu ifadeleri kullandı:

Bana soru sorduklarında, gözlerinden ateş çıkıyor. Bana soru yöneltiyorlar, bense onların gözlerinde yanan bir alev görüyorum. Bazılarına bakıp şunu diyorum; Oğlum, nasıl bu kadar nefrete sahip olabiliyorsun?


Trump, alaycı bir ifadeyle ve belki de şikayet ederek, “Biden, medyadan gelen aynı düşmanlıkla uğraşmak zorunda değil” dedi.

Dolayısıyla ABD’deki sol medyanın, Trump’a karşı açık ve net, önyargıda hiçbir kusuru olmayan taraflı ‘savaşı’ ile karşı karşıyayız.

Soru ise bununla ilgili değil, daha çok şununla ilgili; Peki ya Arap medyası olarak biz?!.

Profesyonel olmayan medya çöpünü, sol hareket ailesi için kapsamlı zafer ‘kampanyalarından’ servis etme tuzağına mı düşülüyor?

Bu propaganda, bu kanalların, ağların, gazetelerin ve programların gündeminin gerçekliğini bilmemek ya da kasıtlı olarak bu gündemi ‘görmezden gelmek’ nedeniyle ortaya koyuluyor olabilir.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Mustafa Yıldız

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU